• Asperen knokte zich in de slotfase knap terug.
• Asperen knokte zich in de slotfase knap terug. Foto: DBRN Fotografie

Asperen toont veerkracht in hectische slotfase

Asperen knokt zich terug

ameide • In blessuretijd bezorgde Tareq Ibrahim de ploeg van Richard Smaal vanaf elf meter een punt: 3-3. Smaal besefte dat zijn ploeg blij mocht zijn dat het met een punt huiswaarts keerde.

"De 3-1 voorsprong was op dat moment verdiend en normaal gesproken moeten zijn dat ook uitspelen. Wij zijn er echter voor blijven vechten. We hebben gespeeld voor een goed resultaat en dat vind ik te prijzen na een 3-1 achterstand."

Goed begin

Asperen begon het duel op sportpark Meihoven prima. Nick van der Zijden en Pieter Marten Hoekstra kwamen al vroeg in kansrijke positie, maar misten royaal. Een vrije trap van Dick Schaaij was een stuk beter gericht. Hij schoot van een meter of twintig in de kruising: 0-1.

Via Melvin Collé kreeg Asperen nog een aardige kans op de 0-2, maar vijf minuten voor rust moest de ploeg toch de gelijkmaker toestaan. Jannick van Snippenberg kreeg de bal niet weg, waarna spits Robbert Bakker onhoudbaar binnen schoot.

Forceren

In de tweede helft kreeg de thuisploeg duidelijk de overhand. Volgens Smaal was dat wel te verklaren. "Wij probeerden wat te forceren en dan wordt de ruimte tussen de linies groter. En daar ligt precies de kracht van Ameide."

Halverwege de tweede helft kwam Ameide dan ook op voorsprong. Doelman Dennis Rooijackers kon een eerste kopbal van Jules de Gans nog fantastisch keren, maar de tweede poging was hem te machtig.

Tien minuten voor tijd kopte Robbert Bakker op fraaie wijze zijn tweede treffer van de middag tegen de touwen.

Beslissing

De 3-1 leek de beslissing, maar Asperen gaf zich niet gewonnen. Gesteund door de snelle - en opnieuw mooie - treffer van uitblinker Dick Schaaij hield Asperen toch nog hoop op een punt. Rooijackers hield zijn ploeg vervolgens in de race met een onmogelijke redding bij opnieuw een kopbal van Bakker.

Controle

Ameide verloor vervolgens niet alleen de controle over de wedstrijd, maar ook over zichzelf. De ploeg wond zich nogal op over het gedrag van enkele Asperen-spelers, waarbij vooral invaller Hussein Dia het behoorlijk moest ontgelden. De gasten profiteerden van de wanorde. Bij een vrije trap in de blessuretijd sloeg Bakker de bal uit zijn eigen doel.

Hij kon met rood vertrekken en Tareq Ibrahim, die onder Smaal nog nooit een strafschop miste, schoot van elf meter de gelijkmaker binnen.

Andersom

"Vorig jaar was het andersom, toen gaven wij hier zelfs een 3-0 voorsprong weg", herinnerde trainer Smaal zich nog uitstekend.

"Het zat ons vandaag op de belangrijke momenten niet tegen. Een punt pakken bij Ameide is voor ons een prima resultaat."