Sliedrecht sterker dan WHV

asperen • De dames van WHV gingen zaterdag met 4-0 flink onderuit bij Sliedrecht.

Na de nederlagen van de afgelopen duels gingen de dames van WHV afgelopen zaterdag goed voorbereid en met veel zin richting Sliedrecht. Een wedstrijd met kans op punten. WHV begon de wedstrijd echter te afwachtend, waardoor de dames van Sliedrecht direct de leiding pakten. Sliedrecht scoorde met snelle aanvallen en WHV was niet sterk genoeg aan het net om daar een antwoord op te geven. Deze set was daarom al snel beslist en eindigde met 25-11 voor de thuisploeg. In de tweede set toonde WHV meer zelfvertrouwen en verdeelde aanvoerder Mirjam Steenis het spel zo, dat Sliedrecht moeite had om de ballen te verdedigen. De punten gingen gelijk op en een goede serviceserie van Celine Bloem zorgde ervoor dat WHV tot aan het eind van de set voor stond. Het enthousiaste team van Sliedrecht vocht zich echter terug en sleepte met 25-22 net de set binnen.

Vertrouwen

WHV moest zich herpakken om met vertrouwen de derde set in te gaan. Sliedrecht pakte echter direct een voorsprong van 5-1. WHV kwam nog wat terug, maar verloor uiteindelijk met 25-19. In de vierde set lag de servicedruk van WHV weer hoog. De dames van Sliedrecht Sport hadden daar moeite mee. Hun passes belandden tegen de 'muur' en ze kwamen minder toe aan aanvallen. De middenaanvaller van WHV, Wendy de Bie, scoorde punten met prikballen en tactisch geslagen ballen. Dit zorgde voor een spannend einde van de vierde set. Kleine fouten werden WHV echter fataal, waardoor zij ook deze laatste set net niet wonnen.

Komende vrijdag spelen de WHV-dames om 21:15 uur thuis tegen Wik-Univé uit Groot-Ammers.