• Door een overwinning en een remise verstevigde Kofferweb.nl haar koppositie.
• Door een overwinning en een remise verstevigde Kofferweb.nl haar koppositie.

Eerste puntverlies voor Kofferweb.nl

rumpt • In de topteamcompetitie biljarten werd afgelopen zaterdag de achtste speelronde gespeeld.

In de thuiswedstrijd moest Kofferweb.nl aantreden tegen HWA uit Alblasserdam. Ditmaal werd een 3-3 remise en een 6-0 overwinning behaald.

In de opstelling stonden Gerrie van Eck (libre), Lyon Megens (kader 47/2) en Frank Vermeulen (bandstoten). De tegenstanders speelden in de volgende opstelling: Gerrit Johler (libre), Jim van der Zalm (kader 47/2) en Reijer van Kooten (bandstoten). Gerrie van Eck speelde een gedegen partij tegen Gerrit Johler en zetten de tegenstander op grote achterstand door een mooie serie van 151. In elf beurten wist hij te winnen, Johler achterlatend op 121 caramboles.

Lyon Megens mocht beginnen tegen de sterke jeugdspeler Jim van der Zalm. Omdat hij wat kansen liet liggen, liet Megens zijn tegenstander telkens dichterbij komen. Uiteindelijk wist Van der Zalm de partij uit te maken. Door een goede nabeurt wist Megens zijn ongeslagen status te behouden en speelde remise.

Goede serie

Frank Vermeulen kon tegen een sterk spelende Reijer van Kooten niet winnen. Door series van 21 en 31 wist Van Kooten voor te blijven, ondanks een goede serie van 27 door Vermeulen. Eindresultaat 3-3, remise en het eerste puntverlies van de Rumptenaren.

Als een raket

De tweede speelronde speelde Lyon Megens zeer sterk en vloog als een raket in een paar beurten naar de eindstreep. Na een paar kleine haperingen kwamen er uiteindelijk toch acht beurten op het scorebord.

Gerrie van Eck en Frank Vermeulen speelden daarna een goede partij. Met een schitterende serie van 177 in de serie americane wist Van Eck in vier beurten Johler te verslaan. Een ruime overwinning waar Johler slechts zeven caramboles behaalde.

Grote achterstand

Frank Vermeulen raasde in tien beurten naar de 65 caramboles en liet Van Kooten op grote achterstand.

Het gat van 50 caramboles wist zijn tegenstander niet meer te dichten, ondanks een serie van 27. Ditmaal de volle 6-0 winst voor Kofferweb.

Concurrentie

Omdat de directe concurrenten Moira en Horna zwaar onderuit gingen (twee keer dubbel verlies) is het gat met de concurrentie nog groter geworden.

Kofferweb heeft nu zeven punten voorsprong op de nieuwe nummer twee - Topteam Hektisch B. van de ranglijst en negen punten op de nummers drie en vier.