• Coördinatoren van de drie organisaties.
• Coördinatoren van de drie organisaties. Foto: aangeleverd

Workshop-ladder voor vrijwilligers

lingewaal • De vrijwilligers coördinatoren van drie welzijnsorganisaties uit Lingewaal, Neerijnen en Geldermalsen hebben de handen ineen geslagen en voor 2016 een aantrekkelijk workshop-programma samengesteld voor vrijwilligers.

Met deze samenwerking is het mogelijk om een gevarieerd en breed scholingsaanbod te doen aan alle vrijwilligers in de drie gemeenten. De workshopavonden zijn gratis toegankelijk en worden verspreid over de drie gemeenten aangeboden. Door het jaar heen worden acht verschillende workshops gegeven, variërend van "Hoe zorg ik voor een veilig klimaat binnen mijn vereniging?", "Hoe organiseer ik een ludieke PR actie?" tot "Hoe kan ik een bijdrage aanvragen bij het VSB fonds?".

Ineke van Hazendonk van WelzijnGeldermalsen geeft aan dat het aanbod bedoeld is om vrijwilligers te ondersteunen bij het vrijwilligerswerk, maar dat er vooral geprobeerd is een programma neer te zetten dat leuk en leerzaam is. Samen met Hetty van Oord van WelzijnNeerijnen en Karin Burgers van WelzijnLingewaal heeft zij de afgelopen tijd nagedacht over wat interessante onderwerpen zijn voor vrijwilligers in hun werk bij een club of vereniging. "De workshopladder zie ik ook als een waardering voor de vrijwilligers, die actief zijn in onze gemeentes, met de keuze zijn we uitgegaan van workshops die ondersteunend zijn voor verenigingen en clubs, maar ook interessant zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de vrijwilligers", aldus Ineke. Het uitgebreide programma is te vinden op de websites van de organisaties.


q www.welzijnlingewaal.nl