Besluit Noachschool maandje later

leerdam • Het besluit om extra geld uit te trekken voor de bouw van de nieuwe Noachschool in Schoonrewoerd is met tenminste drie weken uitgesteld.

Aanvankelijk zou het onderwerp komende donderdag (morgen) op de raadsagenda staan, vanwege nader onderzoek is dat niet haalbaar. Omdat het extra krediet voor de scholenbouw het enige agendapunt was, komt meteen de hele raadsvergadering te vervallen. In december stelde de raad al geld beschikbaar voor de sloop van de bestaande school. Vanwege een procedurefout werd het voorstel voor een extra krediet toen doorgeschoven. Voor die vergadering bleek namelijk dat er begin 2015 wel volop over de locatie van de nieuwe school is gesproken en dat daar ook een besluit over werd genomen, maar dat het college de raad toen feitelijk niet om geld voor de nieuwbouw had gevraagd. Vandaar dat B&W vorige maand beloofden in januari met een nieuw voorstel te komen. "Tegelijk hebben we als college toegezegd om een ander bureau in te schakelen om nog eens te kijken of alles klopt. Op dit moment zijn er bij de berekeningen nog wat onduidelijkheden en verschillen, zodat we het niet verstandig vinden om 'met stoom en kokend water' dit onderwerp toch op de agenda te zetten. Daar is de zaak te gevoelig voor", legde wethouder Bart Bruggeman vorige week uit tijdens het Raadsplein dat 'uitgerekend' in Schoonrewoerd werd gehouden.

De gang van zaken leidde tot kritische opmerkingen van DVS-voorzitter Hans Langerak: Het dreigt op een drama uit te lopen. Stop met dat geneuzel en ga die school bouwen." SGP-er Matteo de Visser wees er vervolgens op dat ook het schoolbestuur een belangrijke rol heeft bij de nieuwbouw. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij schooldirecteur Kees de Korte die benadrukte dat het bestuur zijn zaakjes wel degelijk op orde heeft. De Korte drong bovendien aan op snelheid. Alle betrokkenen besloten vervolgens dat het geen zin heeft om te gaan 'Zwarte Pieten'. Bruggeman: "Dit wordt zeker geen drama. Er komt gewoon een mooie, nieuwe Noachschool."

André Bijl