• Kees Kool bereidt zich voor op een lange revalidatie.
• Kees Kool bereidt zich voor op een lange revalidatie. Foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Volledige genezing eerste doel van HSSC-verdediger

Zware blessure voor Kool

HEI- EN BOEICOP/LEERDAM • Ondanks alle wensen voor een goed en gezond nieuwjaar begon 2016 voor voetballer Kees Kool op zijn zachtst gezegd heel beroerd.

Op de eerste training van het nieuwe jaar brak de verdediger van HSSC'61 zijn linkerbeen op twee plaatsen.

En dus voetbalt hij voorlopig niet. Als dat er ooit al weer van komt. "Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als ik zo'n blessure zou oplopen."

Partijtjes
Kees Kool weet nog precies hoe het incident gebeurde. "We waren bezig met een paar partijtjes en ik had net de eerste verloren, dus ik was al niet goed in mijn hum", vertelt de fanatieke Kool.

Broertje

Toen in het volgende wedstrijdje Kees' broertje Floris al gescoord had, werd zijn humeur er niet beter op. Floris Kool was op weg naar zijn tweede treffer. "Dat ging niet gebeuren. Ik wilde niet nog een keer verliezen", schoot het door Kees heen.

Hij tikte inderdaad de bal weg voor de al uithalende rechter van Floris. Maar zijn ingreep had grote gevolgen.

Doffe pijn

"Ik hoorde wat en voelde direct een doffe pijn. Toen ik naar mijn been keek, zag ik mijn voet ernaast liggen."

En dus was uitgerekend zijn broertje betrokken bij zijn blessure.

"Dat is wel lullig voor hem, ja. We vechten wel vaker stevige duels uit en dat ging tot nu altijd goed. Ik hoorde dat hij er na de training wat stilletjes bij zat", vertelt Kool.

Ambulance
Drie kwartier lag hij op het koude veld voordat de ambulance hem kwam ophalen om hem naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem te brengen.

Door de complexiteit van de breuk kon hij pas een dag later, op zondag 3 januari, worden geopereerd. Dat hij vijf dagen later naar huis mocht, was voor Kees Kool een prettige bijkomstigheid.

"Normaal ben ik altijd buiten bezig , dus die muren van het ziekenhuis kwamen inmiddels behoorlijk op me af." Nu kan hij weer naar de vertrouwde muren van zijn eigen huis onder de Leerdamse watertoren kijken.

"Maar daar zal ik ook wel snel klaar mee zijn. Hopelijk ben ik gauw weer wat mobieler. Dan kan ik in mijn rolstoel weer even naar buiten. De eerste twee weken moet ik in ieder geval echt voorzichtig doen en dus op bed blijven liggen."

Lange weg

Kees Kool beseft dat hem nog een lange weg te wachten staat. "Zes tot acht weken in het gips en dan ook nog zo'n periode revalideren."

Of hij straks weer terugkeert in de Heicopse hoofdmacht is nog maar de vraag. "Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als ik zo'n blessure zou oplopen. Ik wil eerst honderd procent genezen en weer gewoon kunnen werken. Daarna zien we wel verder."

Maarten van Hoogevest