Cheque voor Schuldhulpmaatje

lingewaal • De stichting ScHulp Lingewaal krijgt 2.400 euro van Het Oranje Fonds om de start van het project Schuldhulpmaatje te bekostigen. De stichting is vanuit de kerken in gemeente Lingewaal in het leven geroepen om mensen met financiële problemen te helpen.

Met vrijwilligers, de zogenoemde schuldhulpmaatjes, gaan ze op verzoek van burgers of op aanraden van Welzijn, Kleurrijk Wonen of Wmo in Lingewaal op pad om hen te helpen hun financiën te ordenen en zo een overzicht te geven van hun ontvangsten, uitgaven en eventueel schulden. Er wordt soms ook geholpen om regelingen te treffen met schuldeisers.
De schuldhulpmaatjes worden eerst geschoold en moeten altijd een geldige verklaring omtrent gedrag hebben. De stichting heeft zich aangesloten bij de vereniging Schuldhulpmaatje Nederland. Deze verzorgt de scholing en ondersteunt alle andere identieke stichtingen in Nederland.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 27,4 miljoen euro initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door vrienden en bedrijven.