'Neerijnen moet maar een beetje durf tonen'

neerijnen • Neerijnen mag wel wat meer lef tonen in het fusietraject met Lingewaal en Geldermalsen. Dit zei de kersverse burgemeester van Neerijnen, Harry de Vries, donderdagavond in zijn nieuwjaarsspeech in Haaften.

Volgens De Vries hoeft Neerijnen zich niet kleiner voor te doen dan nodig. "Het is goed als Neerijnen zijn eigen sterke punten en de kansen voor de gemeente in beeld brengt en er richting de samenwerking met Geldermalsen en Lingewaal iets concreets mee doet. Laten we maar een beetje durf tonen." De nieuwe burgervader gaf ook aan de burgers wellicht te willen betrekken in de besluitvorming. "Ik nodig u uit mee te denken, mee te praten, kortom mee te doen, met uw kennis, uw opvattingen en ervaringen. Iedereen draagt zo zijn of haar steentje bij aan het Neerijnen van 2016." Dus ook de politiek, die hij opriep om vooral proactief te zijn. "Politiek die initiatief neemt, positief kritisch met elkaar bouwt spreekt tot de verbeelding. Daar wil ik mij voor inzetten."

Harry de Vries werd vlak voor de jaarwisseling aangesteld als de nieuwe waarnemend burgemeester van Neerijnen, als opvolger van de vorige waarnemend burgemeester: Loes van Ruijven. Hij is hiermee de zevende burgemeester in vijftien jaar tijd voor Neerijnen. "Iemand vroeg zich op internet af: 'Wanneer krijgen we weer eens een echte….'" Waarna De Vries beloofde in Neerijnen niet zomaar aan de kantlijn te blijven. "Bij waarnemend of een waarnemer kun je denken aan iemand die van afstand (in dit geval Nijmegen) een beetje toekijkt hoe het er in Neerijnen aan toe gaat, echter het is mijn streven u aan te tonen in de tijd die mij gegeven wordt in Neerijnen dat dit voor mij niet opgaat. Ik ben geen toeschouwer, maar deelnemer. Ik wil actief meedoen en zal mijn steentje bijdragen aan het wel en wee van deze mooie gemeente."

In zijn toespraak loofde hij ook de inzet van zijn voorganger Van Ruijven. "In mijn beleving is zij ook mede bruggenbouwer geweest en zal dat blijven zijn bij de groeiende samenwerking tussen Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen."