• Chris Hoefsloot krijgt de vrijwilligersprijs.
• Chris Hoefsloot krijgt de vrijwilligersprijs. Foto: Wim de Bruijne

Chris Hoefsloot wint vrijwilligersprijs

neerijnen • Chris Hoefsloot heeft donderdagavond de vrijwilligersprijs van gemeente Neerijnen gewonnen. Hij werd genomineerd voor zijn inzet bij de PelleWilbus. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Neerijnen.

De PelleWilbus is een bus die mensen die wat meer kwetsbaar zijn vervoert van en naar activiteiten zoals de hobbyochtend, dagverzorging, zorgboerderij of om bijvoorbeeld te gaan winkelen. Hoefsloot is altijd beschikbaar als chauffeur voor de bus en werkt ook nieuwe bestuurders in. Daarnaast maakt hij de bus schoon en neemt hij een groot gedeelte van de administratie rondom op zich. Met het winnen van de vrijwilligersprijs van Neerijnen won hij een kunstwerk een cheque, te besteden aan het project waarvoor hij is genomineerd.

Andere genomineerden

Ook genomineerd waren Marinus van Kerkhof, namens het Haaftensch Mannenkoor en Aries Wijtmans namens speeltuinstichting Hellowa. Van Kerkhof werd geloofd voor zijn inzet voor het mannenkoor, waarvoor hij niet alleen de optredens verzorgt, maar ook de programma bezorgt en actief is in het bestuur. Daarnaast zet Van Kerkhof zich ook in voor de volleybalvereniging en zorgcentrum De Wittenberg.

Wijtmans is een manusje van alles bij de speeltuin in Hellouw. Hij doet de grote schoonmaak van de speeltuin, helpt bij allerlei klussen, is degene die de speeltuin technisch in orde houdt en is achter de schermen de drijvende kracht. Lekkende kraan, kapot toilet of kapotte cv: Aries lost het op. Verder is hij ook nog actief bij ASH.