Weer meer bezoekers GeoFort in 2015

herwijnen • GeoFort heeft in het afgelopen jaar 25 procent meer bezoekers getrokken dan in 2014. In totaal kwamen meer dan 57.000 bezoekers (inclusief leerlingen) naar het fort.

In 2014 was het totale aantal bezoekers 41.500, wat ook al een groei van bijna twintig procent was ten opzichte van het jaar daarvoor. Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort: "Wij zijn heel trots dat we met ons team en een grote groep vrijwilligers steeds meer mensen weten te bereiken. Sinds begin juli van dit jaar hebben wij de museumkaart waarmee je gratis de GeoExperience kunt beleven. Dit heeft een aanzuigende werking. Ook mooi om te merken is dat steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het fort ook in de wintermaanden is."

Minecraft

GeoFort heeft dit jaar een groot project gelanceerd: GeoCraftNL. In dit project is heel Nederland in duizend miljard Minecraft-blokjes nagebouwd. Een technische realisatie waarin alle huizen, rivieren en wegen van Nederland in 3D zijn ingelezen. Kinderen hebben nu de kans om hun eigen huis, school, sportterrein of favoriete attractie te bouwen. Kinderen lieten in december Minister Melanie Schultz van Haegen haar eigen huis opzoeken in deze virtuele wereld.

q www.geofort.nl