Veel brandjes in Leerdam, rustig in Vianen

leerdam • De nieuwjaarsnacht in Vianen is gemoedelijk en zonder incidenten verlopen. "We zijn content", meldt de politie op Twitter. In Leerdam moest de brandweer daarentegen vaak uitrukken voor kleine brandjes.

Het enige noemenswaardige incident in Vianen betrof een buitenbrand aan de Burg. Jonkheer Hoeufftlaan. In Leerdam begon het op oudjarsavond al vroeg. Na een brand te hebben geblust aan de Willem de Zwijgerstraat was even later de Stationsweg aan de beurt. Later op de avond spoedde de brandweer zich naar containerbrandjes op het Eiland, de Koekoekstraat, Donk en het Ambtsplein.

Serieuzer leek de melding van een woningbrand aan de Schaikseweg/Industrieweg in Leerdam. Het ging om een kleine brand in een leegstaand pand. De situatie was snel onder controle. Na middernacht werd nog een buitenbrand gemeld aan de Valkenier.
De brandweer in Lingewaal moest in de nieuwjaarsnacht uitrukken voor buitenbrandjes aan de Zworrelstraat in Herwijnen en de Achterweg in Heukelum. Een melding van een buitenbrand aan de Vorsten Camp in Heukelum eerder op oudjaarsavond bleek niet meer te zijn dan een ietsiepietsie uit de hand gelopen vreugdevuur.

Katten

In een woning aan het Vissersland in Hoornaar woedde oudjaarsavond een uitslaande brand. De brand ontstond omstreeks 22.00 uur op de benedenverdieping van de woning. Door de toegesnelde brandweerlieden werden in de woning drie katten aangetroffen. Voor twee van hen kwam hulp te laat. De derde kat kon echter na een succesvolle reanimatie worden gered.

De brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid moest op oudjaarsavond en nieuwjaarsnacht zeer regelmatig in actie komen. Op oudjaarsdag was dit zo'n negentig keer, de afgelopen nacht (tot 08:00 uur) zo'n negentig keer. Dat meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid in een persbericht. Algemeen directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Carlo Post: "Ik ben trots bij het zien dat ook in deze bijzondere nacht de organisatie paraat stond en wil mijn waardering uitspreken aan allen die zo hard hebben gewerkt."