Winst Topteam Carambole

rumpt • Het topteam van De Carambole is het nieuwe jaar begonnen met twee overwinningen tegen Topteam Almere'83.

Lyon Megens (libre) speelde tegen Martin Vreekamp. Hij kende een stroeve start en stond na de vijfde beurt op een achterstand van 185-77. Door zijn vechtmentaliteit wist hij de partij toch om te draaien en won met een mooie serie van 177 de partij in de 9e beurt.

Marco Kivits (kader 47/2) startte tegen Diters direct met een serie van 39 en wist in 5 beurten de grens van 100 caramboles te passeren. Uiteindelijk gingen beide spelers zeer defensief spelen en Kivits trok aan het langste eind. In de 24 beurt hij Diters op de rug. Vermeulen kon de volle winst binnen slepen in het bandstoten tegen Van Beek. Vermeulen begon matig en was tegen het stroeve boutage gevoelige materiaal aan het vechten. Hij speelde een redelijke partij maar Van Beek trok aan het langste eind in 14 beurten. Eindstand: 2-4.


In de tweede speelronde speelde Lyon Megens een zeer moeizame partij. Na 14 beurten was de stand 55-92 in het nadeel van Megens. Toch wist hij opnieuw aan het langste eind te trekken door met een serie van 138 af te sluiten. Marco Kivits kwam op grote achterstand in zijn partij tegen Jan de Jong, die ook spelend lid is bij BV Carambole in de kadercompetitie. Ook Marco wist de partij om te draaien in een winstpartij, evenals Frank Vermeulen die tegelijkertijd met Marco naar de eindstreep ging tegen van Beek in het bandstoten. Vermeulen had een groot gat geslagen in 12 beurten 17-67 en wist met wat tactische ballen de tegenstander af te houden.