• Actiemoment uit de finalewedstrijd tussen LRC en Heukelum.
• Actiemoment uit de finalewedstrijd tussen LRC en Heukelum. Foto: Jeroen de Bruin

Sensationele winst op titelverdediger LRC

Heukelum door het dolle heen na PCC-winst

gorinchem • Voorafgaand aan de finale zat de stemming er al goed in. Met twee volle touringcars en veel personenauto's waren de Krakelingers afgereisd naar de Oosterbliek. Na de winst was de sporthal voor de ploeg van coach Arjan de Vries.

De Werkendammer genoot. "In de poulefase hadden we het relatief gemakkelijk, maar je moet het altijd nog wel doen. In de kwartfinale tegen SVW en in de halve eindstrijd tegen SteDoCo waren wij de betere ploeg. Maar vanavond was het plaatje andersom."

Knuffel en zoen

De Vries legde, na de zoveelste knuffel en zoen, uit. "LRC speelde aanvallend en hield de druk er op. In het begin kwamen we ook niet echt aan voetballen toe. Gelukkig zat onze eerste kans er in en toen begon het overleven. Vooral na de 1-2 achterstand, maar LRC scoorde niet. We kwamen weer aan voetballen toe en toen vielen de twee doelpunten precies op de goede momenten. Dit is fantastisch voor de jongens."

De scheidsrechters waren het gehele toernooi coulant, misschien ook wel de reden dat de drie 'echte' Gorcumse zaalvoetbalploegen al in de kwartfinales waren gesneuveld.

In de finale werd de soepele arbitrale lijn doorgetrokken en werden, tot genoegen van het publiek, fysieke duels niet geschuwd.

Orde op zaken

Heukelum kwam via topscorer Benjamin Meijdam op voorsprong, maar nog voor rust stelde LRC-er Akram Chentouf met twee raken vrije trappen orde op zaken. Paal en vooral keeper Yorik van 't Pad stonden in deel twee een ruimere Leerdamse voorsprong in de weg.

Heukelum, voortdurend toezongen, kwam zeven minuten voor tijd via - weer - Benjamin Meijdam op gelijke hoogte.

Een minuut voor het einde rondde Lars van Honk een goede actie van Meijdam af; 3-2 en de Oosterbliek ontplofte. Zeker toen in de slotseconden de laatste doelpoging van Chentouf twee keer via de binnenkant van de paal strandde.

Complimenten

"We speelden helemaal niet slecht, maar op cruciale momenten verspeelden we de bal en dat werd direct afgestraft. Heukelum heeft vier keer op doel geschoten, waarvan drie maal raak. Als je tien wedstrijden tegen ze speelt, dan win je er zeven. Een van die drie verliespartijen was vanavond", besefte LRC-coach André Zondag, die zijn sterspeler Mounir el Ouazizi met de troostrijs van beste speler snel de kleedkamer zag opzoeken. "Maar alle complimenten aan Heukelum, vooral hun keeper was in vorm en verder hebben ze geknokt en gevochten voor elke meter. In zo'n finale moet je geluk hebben. Dat hadden wij niet, Heukelum wel."

"Heerlijk, en ook volkomen onverwachts", stamelde Stijn Schüller na afloop. "Dit is het beste wat je mee kunt maken. De cola en het water vanmiddag tijdens het darttoernooi in de kantine is het waard geweest", vulde topscorer Benjamin Meijdam zijn voetbalvriend aan.

Beweeglijker

Broer Ferry, topscorer op het veld, genoot van Benjamin. "Hij is veel beweeglijker in de zaal en een stukje beter. Dat zag je vanavond met zijn twee goals en die belangrijke assist op Lars. Overigens was dit vanavond pas mijn derde wedstrijd. Vanmiddag is er nog een scan gemaakt van mijn knie. Om 12.00 uur kreeg ik pas groen licht. Gelukkig, want ik had dit niet willen missen. Een goede afsluiting van de kerstvakantie."

Theo Sprong