Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

1,2 miljoen voor projecten in regio AV

alblasserwaard • Voor projecten van Groen Verbindt in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden trekt de provincie 1,2 miljoen euro uit.

"Dit programma geeft een integrale visie waarmee we de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden groener, levendiger en duurzamer willen maken", stelt Jan Boele. De inwoner van Bleskensgraaf is lid van de Gebiedscoalitie Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, indiener van Groen Verbindt bij de provincie.

Met succes: Zuid-Holland heeft 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de uitvoering van projecten uit dit programma. Na twee eerdere bijeenkomsten waar projecten zijn opgehaald die zijn opgenomen in het meerjarenprogramma was er vorige week dinsdag een ontmoeting waar de projectleiders samen met de leden van de Gebiedscoalitie nadachten over de volgende stappen. Boele: "Het was een inspirerende bijeenkomst waar de deelnemers ontdekten dat er veel verbindingen te maken zijn tussen de projecten. Dat gaat dan ook gebeuren. In principe kunnen alle ingediende projecten doorgang vinden, mits daar ook eigen financiering tegenover staat. Dat is goed nieuws."

Elk project dat zorgt voor voldoende eigen financiering ontvangt vijftig procent van het bij de aanvraag genoemde bedrag. Ook andere partijen kunnen bijdragen aan deze projecten. Het project Lammetjeswiel in Alblasserdam wil in januari 2017 al aan de slag gaan. Andere projecten die onderdeel uitmaken van Groen Verbindt zijn 'Geen tak de streek uit', gericht op het gebruiken van regionaal houtafval voor het opwekken van energie, en 'Beeldkwaliteit Alblasserwaard en Vijfheerenlanden'.