Toch kans op woonzorgcomplex Giessenburg

giessenburg • In januari gaat wethouder Elisabeth van Leeuwen het gesprek aan met de aannemer van woonzorgproject De Groene Wei in Giessenburg om dit vastgelopen project toch te realiseren.

Vorige week werd bekend dat woningcorporatie Omnivera en het Giessenlandse gemeentebestuur de samenwerking rond De Groene Wei beëindigden. Een jaar lang overleg leidde uiteindelijk niet tot resultaat. "In augustus bleek dat door de veranderde regelgeving voor woningcorporaties Omnivera een nieuw woonbehoefteonderzoek uit moest voeren, dat aan diende te tonen dat er in Giessenburg behoefte is aan een woonzorgcomplex als De Groene Wei", licht wethouder Elisabeth van Leeuwen toe. "Die verplichting betekende voor ons een te grote stap terug, omdat volgens ons de behoefte al voldoende duidelijk is. Vandaar dat we gezamenlijk besloten hebben een punt te zetten achter de samenwerking."

Geen gemakkelijk besluit, omdat het jarenlang lopende project daarmee weer terug bij af is. Desondanks hoopt Van Leeuwen op korte termijn via een andere weg toch resultaten te boeken. "Positief is dat de andere betrokkenen, zorgorganisaties De Lange Wei en Syndion en de aannemer, wel aan tafel blijven zitten. Met de aannemer gaan we nu het gesprek aan om De Groene Wei te realiseren, eventueel met ondersteuning van een externe investeerder. Het is een constructie die je landelijk in de zorgsector steeds meer ziet."


Prioriteitsdossier

De afspraken worden nu gemaakt, zodat deze in januari plaats kunnen vinden. Over het verdere tijdspad kan de wethouder nog niets zeggen. "Wel staat voorop dat het voor alle partijen een prioriteitsdossier is."

De Groene Wei moet een woonzorgcomplex worden; de locatie is aan de Neerpoldersweg. Op de site van De Lange Wei valt te lezen dat in het complex 26 huurappartementen, zestien koopwoningen en een ontmoetingscentrum komen.


Geurt Mouthaan