• Marjike A. Deege.
• Marjike A. Deege.

'Verrassende liefde in conflictsituatie'

hoogblokland • Beeldhouwer/auteur Marijke A. Deege uit Hoogblokland presenteert haar tweede boek. Ditmaal gaat het om de roman Rasha, een tweeluik van een verrassende liefde in een conflictsituatie in Egypte.

Vanuit een dubbelperspectief maakt de lezer in haar nieuwe roman kennis met het dagelijks leven van de jonge vrouw Rasha in een streng islamitisch oasedorp in Midden-Egypte. Haar leven wordt beheerst door de Koran, de imam, haar oudste zuster en twee Nederlandse broers, die een motortocht maken door Noord-Afrika en via de Libische woestijn in Egypte aankomen, het land van hun grootmoeder.

Schrijfster Marijke Deeg heeft zich uitgebreid voorbereid op het schrijven van deze roman: "Ik heb me tevoren zeer ingelezen over de islam, over de Kopten, gesprekken gevoerd met moslims, mensen die onder moslims werkten en met een Koptische vrouw."

"Het was, toen ik begon te schrijven, al een heel actueel onderwerp en is in de problematiek niets veranderd. Enkele dagen geleden werd nog een koptische kathedraal opgeblazen. Het was mijn intentie om een roman te schrijven en over een onderwerp waarover veel te doen is."

Haar eerste boek Chavah, een novelle, verscheen in 2011. Ook daarin stond de liefde in een conflictsituatie centraal. Rasha, tweeluik van een verrassende liefde, wordt uitgegeven door uitgeverij Aspect en heeft ISBN 9 789 461 5390 14.

Marijke A. Deege houdt op woensdagmiddag 4 januari van 15.00 tot 17.00 uur en op vrijdag 6 januari van 15.00 tot 17.00 uur twee signeersessies in haar atelier aan de Dorpsweg 71 in Hoogblokland.