Recreatieparken Giessenburg en Bilderhof worden buurtschap

giessenlanden • De recreatieparken Giessenburg en Bilderhof in Giessenburg zouden een buurtschap moeten worden. Permanente bewoning wordt dan toegestaan, maar het kleinschalige en parkachtige karakter moet gehandhaafd blijven.

Of de provincie aan dit scenario wil meewerken, is nog ongewis. "De provincie toont grote bereidheid om met ons mee te denken, maar er is nog wel een aantal hobbels te nemen", zei wethouder Teus van Houwelingen donderdagavond in de raadsvergadering. "Er is geen plan B", antwoordde Van Houwelingen op vragen vanuit de raad. "We staan waar we staan. Als de provincie niet akkoord gaat, is de vraag: gaan we weer handhaven of niet."

Hoofdpijndossier

De recreatieparken vormen al jarenlang een hoofdpijndossier voor de gemeente Giessenlanden. Het college heeft een draai van 180 graden gemaakt om uit de impasse te komen.

De bewoners kunnen leven met het buurtschapscenario. Ze ondersteepten dat met applaus vanaf de tribune.

In de raad heerste bij sommige fracties aarzeling. "U dwingt ons een afslag te nemen, terwijl het voorstel nog niet rijp is", zei Jan Lock (SGP). Toch ging de raad unaniem akkoord, mede door de toezegging van Van Houwelingen dat er lopende het proces een 'buurtschapdebat' komt. Lock: Dan heb ik er voldoende vertrouwen in."

Fractie Renes ging ook mee. "Maar de vage beantwoording van de wethouder heeft niet aan mijn positieve besluit bijgedragen", aldus Esther Renes.


Rick den Besten