• Het Kerkplein wordt op 24 december sfeervol ingericht.
• Het Kerkplein wordt op 24 december sfeervol ingericht. archieffoto

Ontmoeting met 'Kerst op het plein'

bleskensgraaf • Op het kerkplein in Bleskensgraaf wordt op Kerstavond, zaterdag 24 december, weer 'Kerst op het plein' gehouden.

Vier enthousiaste mensen, aangevuld met een legertje vrijwilligers, zorgen voor warme chocolademelk en andere lekkernijen, vuurkorven en Kerstmuziek. "We doen dit vooral zodat mensen elkaar op een ontspannen, sfeervolle manier kunnen ontmoeten", vertelt Nathalie Breedveld. Samen met Erika Tukker, Gerrit Damsteegt en Elco van den Berg vormt ze het organisatiecomité van Kerst op het plein.

"Het is elk jaar weer leuk om mensen te zien die nooit in een kerk, tent of zaal komen voor christelijke bijeenkomsten", vult Gerrit Damsteegt aan.

Bekende Kerstliederen

Om de drempel zo laag mogelijk te maken, worden met opzet de bekende Kerstliederen gezongen, zodat iedereen kan meezingen of kan luisteren naar de bekende Kerstmuziek.

Erika: "De warme chocomel is gratis. Dat is ons welkomstdrankje. De soep en de broodjes en de andere lekkernijen en drankjes zijn zo geprijsd dat je het er niet voor hoeft te laten staan. We hoeven die avond geen winst te maken, daar gaat het ons niet om."

Informatie

Kerst op het plein duurt van 20.30 tot ongeveer 21.30 uur. Op het kerkplein zal dan een trailer staan die als podium dient voor de muzikanten. Er zijn beamerschermen waarop de teksten vertoond worden die gezongen worden, er staan vuurkorven en de kerktoren en de kerk zijn open. "We zien ernaar uit om met elkaar Kerst te beleven!"