• Angelique heeft veel ervaring met dieren.
• Angelique heeft veel ervaring met dieren. Foto: Anne Marie Hoekstra

Fotoshoots voor mensen en dieren

hoornaar • Dieren en fotografie horen bij Angelique, al haar hele leven. Die liefdes combineert ze sinds dit jaar in haar studio Angelique Fotografie in Hoornaar.

De ruime studio ligt op een prachtige landelijke plek aan de Lage Giessen in Hoornaar. Een ideale locatie voor het fotograferen van dieren. Honden kunnen er even rondrennen voordat ze moeten poseren. "Ik heb zelfs een klein uitlaatveldje voor als Fikkie het benauwd krijgt", zegt Angelique. "Parkeren kan op ons eigen terrein en er zijn veel mooi plekken in de tuin voor een fotoshoot in de buitenlucht."

Angelique behaalde haar vakdiploma fotografie aan het Da Vinci College in Dordrecht. "Hobbymatig was ik al mijn hele leven bezig met fotografie. Ik werkte jarenlang in de financiële dienstverlening en ben ook al lang instructrice op de hondenschool van de dierenbescherming. Ik dacht: waarom zou ik mijn liefde voor dieren en fotografie niet gaan combineren?" Doordat ze al jaren honden traint, kan ze die goed inschatten. "Ik zie het als een hond gestresst is. Jonge honden laat ik bijvoorbeeld eerst even spelen, daarna ploffen ze vanzelf op een kussen neer en kan ik een foto maken. Katten laat ik bijvoorbeeld met een bol wol spelen. Mijn foto's maak ik in mijn studio en op locatie, het kan ook bij mensen thuis."

Veel geduld

Naarmate ze meer ervaring opdeed, ontdekte Angelique dat ook het maken van portretten en bedrijfsreportages haar ligt.De stijl die ze kiest, is afhankelijk van haar klanten en het onderwerp. Ze neemt ruim de tijd voor een opdracht. "Ik heb veel geduld." Naast portretten van mensen en dieren maakt Angelique foto's voor het midden- en kleinbedrijf en legt ze projecten vast voor websites of promotiemateriaal. "Bij dat laatste gaat het om bijvoorbeeld tuinaanleg." Klanten kunnen ook in de avonduren en het weekeinde bij Studio Angelique terecht. Wie op zoek is naar een origineel cadeau: Angelique heeft cadeaubonnen voor een shoot, tot eind januari schenkt ze 15 procent van de waarde erbij. Boeken moet voor eind januari, de shoot zelf mag ook later. Voor meer informatie is er de website: www.studioangelique.nl.