Bekeravontuur Groot-Ammers gestrand

nuenen • Groot-Ammers verloor met 6-0 van zondaghoofdklasser Nuenen en verlaat daarmee met opgeheven hoofd het bekertoernooi.

Op het moment dat Groot-Ammers aan Nuenen werd gekoppeld wist leider Johan Schep dat het zeer onwaarschijnlijk was dat de geelzwarten nog een ronde verder zouden komen in de districtsbeker. "Een hoofdklasser is dan net een maatje te groot. Foutjes worden direct meedogenloos afgestraft. We hebben geen kans gehad om te stunten."

De eerste twintig minuten ging het onder de rook van Eindhoven nog aardig, maar toen viel de 1-0 en daarna ging het hard. Bij rust was het reeds 4-0. In de tweede helft had trainer Leon Hutten het anders neergezet en ging het wat beter. Hoewel er kansjes waren, was Groot-Ammers geen goal gegund. Nuenen voegde er nog wel twee aan het totaal toe.

"Al met al was het een leuk bekeravontuur. We wonnen eerst de derby bij Streefkerk, waardoor we door de poulefase kwamen. Vervolgens spelen we in een andere derby Ameide van de mat." Daarop werd Blauw-Wit '81 kansloos gelaten, alleen Nuenen vormde een te grote horde. "Het is mooi zo. We zijn nog nooit zover gekomen."