• Peursum en Noordeloos met gelijkspel het jaar uit.
• Peursum en Noordeloos met gelijkspel het jaar uit. Foto: Rick den Besten

Polderderby in evenwicht

giessenburg • Peursum en SV Noordeloos hielden elkaar in een polderderby in evenwicht: 2-2. Het publiek werd wel de winnaar, want zij zag een leuk potje voetbal en bovendien een paar fraaie treffers.

Ondanks een moeizame start, waarin Peursum-speler Steven Romeijn op de paal kopte, kwamen de bezoekers in de elfde minuut op voorsprong dankzij een prachtige tegendraadse kopbal van Sven Hordijk.

Met Hordijk had Peursum sowieso moeite, want de spits kopte tien minuten later opnieuw goed in, maar ditmaal wist doelman Derek Peters de bal nog net naast te tikken. Een kwartier voor rust kon Hordijk nadat hij Jesse Baan aftroefde zelfs solo op het doel af, maar stuitte op de goed uitkomende Peters. Aan de overzijde acteerde Johan Woltman doortastend en schoot vanaf 25 meter keihard op de lat.

Schitterend afwerking

In de tweede helft kwam Peursum langszij dankzij schitterende afwerking van Marnik Korevaar na een even zo mooie voorzet van zijn neefje Marijn. SV Noordeloos, dat goed uit de kleedkamer kwam, greep vervolgens met een heerlijke kopbal van Dirkjan Kooijman opnieuw de leiding. Een door de muur van richting veranderde vrije trap van Johan Woltman bepaalde de eindstand. "In de openingsfase hadden we het moeilijk", zag SV Noordeloos-trainer Laurens Gerlich. "Daarna waren we niet minder dan Peursum." Zijn collega Rob Fluijt was tevreden. "Gekeken naar het veldoverwicht hadden we moeten winnen, maar we gaan met een goed gevoel de winterstop in."