• Gerrit Sterrenburg, Wilma de Moel en Huib van 't Hoog.
• Gerrit Sterrenburg, Wilma de Moel en Huib van 't Hoog. Foto: Marijke Verhoef

Glazen Spinning voor Serious Request

groot-ammers • De showroom van Vakgarage Van 't Hoog wordt zaterdag 17 december omgetoverd tot een glazen spinning-huis. Meer dan 250 sportievelingen spinnen deze dag in totaal 320 uur.

"Ik ben verslaafd aan spinning", zegt mede-organisator Gerrit Sterrenburg. "Het is zo mooi. Je gaat helemaal kapot op de spinningfiets, neemt een lekkere douche en voelt je daarna heerlijk." Het is duidelijk: hier spreekt een liefhebber. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen Wilma de Moel, Louise de Jong en Wil Bongers hem vroegen om mee te helpen met de organisatie.

Ook Huib van 't Hoog was snel enthousiast. Wilma vertelt: "We wilden de marathon graag in een glazen huis houden. Dan kom je al snel op een autoshowroom. Toen ik het idee vorig jaar december bij Huib liet vallen vroeg hij: 'Is het voor dit jaar of 2016?'. We wisten meteen dat het goed zat."

Verbinding

De marathon is een ideetje van Wilma, Wil en Louise. Zij deden andere jaren altijd mee met een spinningmarathon voor Serious Request in Alblasserdam. "Het is super leuk. Je bent met zijn allen sportief bezig voor hetzelfde doel, dat zorgt voor verbinding. Daarom wilden we het ook graag zelf een keer organiseren", vertelt Wilma.

De spinningmarathon start op 17 december om 10:00 uur in vakgarage Van 't Hoog, Ambachtsweg 9 in Groot-Ammers. Er staan 38 spinningfietsen opgesteld, afkomstig van sportscholen uit Groot-Ammers en Ameide. Een entertainer zorgt voor muziek en presentatie.

Vier instructeurs geven om toerbeurt trainingen en helpen de deelnemers, want ook mensen zonder spinningervaring kunnen meedoen. "Spinning is een hele specifieke sport, je kunt je in vijf minuten helemaal opblazen. Dus er lopen trainers rond om ervoor te zorgen dat iedereen naar zijn eigen mogelijkheden meedoet en het verantwoord blijft", zegt Wilma.

Deelname kost 15 euro per uur. Er zijn nog enkele uurtjes beschikbaar. Aanmelden kan via onderstaande website.

Pastabuffet

Een spinningsmarathon kan natuurlijk alleen op een goede bodem. Daarom staat er op vrijdag 16 december om 18:00 uur een groot pastabuffet klaar in de vakgarage. Zowel deelnemers als andere geïnteresseerden zijn welkom om aan te schuiven bij het Italiaanse buffet. Aanmelden voor het buffet is niet meer mogelijk.

De organisatie hoopt op zondag 18 december met 6.800 euro naar het Glazen Huis in Breda af te reizen. Serious Request zamelt dit jaar geld in voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking.

q www.glazenspinning.nl