• Reina (links) en Willeke zijn klankbord voor hun klanten.
• Reina (links) en Willeke zijn klankbord voor hun klanten. Foto: Anne Marie Hoekstra

Veel kennis bij Middel & De Bruin

giessenburg • Bedrijfskundige Willeke de Bruin en bedrijfseconome Reina Middel openden begin dit jaar hun administratiekantoor Middel & De Bruin.

Willeke en Reina werken al sinds respectievelijk 2009 en 2008 voor zichzelf. Dit jaar besloten ze hun krachten te bundelen. "We onderscheiden ons van andere kleine kantoortjes doordat we veel kennis van zaken hebben", vertelt Reina. "We hebben beide in de accountancy gewerkt. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en een postdoctoraal accountancy gedaan. Ik begon bij Price Waterhouse Coopers, werkte voor een grote bouwonderneming en internationaal bij Mitsubishi." Willeke: "We zijn allebei ook fiscaal adviseur."

Vertrouwenspersonen

Reina: "We zijn vertrouwenspersonen voor onze klanten, helpen met het maken van beslissingen." Willeke: "Een ondernemer heeft niet zoveel mensen met wie hij kan praten over alles wat hem beweegt. Doornemen wat wel of niet goed is voor je bedrijf doe je niet altijd met je medewerkers en je bankdirecteur."

Een wat kleiner administratiekantoor biedt ondernemers voordelen. "We kunnen ook de zzp'er veel aandacht geven", zegt Reina. Willeke: "De grotere kantoren roepen ook dat ze dat doen, maar dat is niet zo." Reina: "We krijgen veel klanten die zich bij de middelgrote kantoren een nummer voelen. Als een zzp'er overweegt een huis te kopen, gaan wij er even voor zitten om hem te adviseren. Met onze klanten, zzp'ers en mkb'ers, maken we een vaste prijsafspraak, die is inclusief álle advies."

Voor de middelgrote bedrijven doet Middel & De Bruin de controles. Willeke: "We denken mee met het management. Het is belangrijk dat een manager weet waar zijn bedrijf financieel staat, je hebt op tijd goede informatie nodig om je bedrijf te kunnen sturen." Reina: "Er zit heel veel achter de cijfers. Voor klanten ben je voor veel zaken het klankbord, dat gaat verder dan het financiële."

Middel en De Bruin is gevestigd op bedrijventerrein in Giessenburg. Voor meer informatie: www.middelendebruin.nl.