• Petra Verwaaij en Wim Mulckhuijse verrichten de openingshandeling.
• Petra Verwaaij en Wim Mulckhuijse verrichten de openingshandeling. Foto: Tine Mulckhuyse

Nieuwe en frisse start voor De Pukkel

meerkerk • Na een grondige opknapbeurt gingen vrijdagmiddag de deuren van gebouw De Pukkel in Meerkerk weer open.

Officieel, want een dag eerder had ouderenbond PCOB al een bijeenkomst gehad in het vernieuwde pand. Zij konden toen al zien hoe De Pukkel een facelift heeft ondergaan. "Ik was erbij aanwezig", vertelt wethouder Wim Mulckhuyse, nadat hij samen met beleidsmedewerker Petra Verwaaij van de gemeente Zederik met het doorknippen van een lint de officiële openingshandeling heeft verricht. "In deze mooie ruimte, waar van de vloerbedekking tot de plafonds alles er weer als nieuw uitziet, komen mooie mensen samen. Hier kunnen al de gebruikers van De Pukkel elkaar openieuw ontmoeten. Dat is goed voor de bruisende vitaliteit van Meerkerk."

Zederik trok ongeveer 60.000 euro uit om het interieur een grondige facelift te geven. "Andere plafonds, nieuwe gordijnen en vloerbedekking, stoelen en tafels die passen bij de nieuwe kleurstelling, alles wordt aangepakt", vertelt Tine van Dijk, voorzitter van de nieuwe stichting die het bestuur van De Pukkel voor haar rekening neemt.

Petra Verwaaij vult haar aan: "We hebben daarvoor professioneel advies ingewonnen bij ArkelWonen & Arkelsol uit Arkel. Leuk is dat zij bij de kleurstelling gebruik gemaakt hebben van het geborduurde schilderij, gemaakt ter gelegenheid van de opening van De Pukkel in 1983."

Stofzuiger

Jannie de Pijper van ArkelWonen & Arkelsol blijkt niet met lege handen naar de opening te zijn gekomen. Zij overhandigt aan Tine van Dijk een nieuwe stofzuiger. Tine van Dijk, die samen met Tijmen Blauw en Lena van der Hagen-Versluis het bestuur vormt, geeft aan dat met de nieuwe beheersvorm van De Pukkel er ook nieuwe regels komen. "Dat zal, zeker voor particulieren die eenmalig van ons gebouw gebruikmaken, even anders zijn dn vroeger. Ik hoop dat veel plezier van De Pukkel mogen hebben."


Geurt Mouthaan