Verlies VVAC en Ameide net voor winterstop

zwijndrecht • VVAC kon ook in de laatste wedstrijd voor de winterstop geen potten breken. De Putbewoners verloren met maar liefst 5-2 van Groote Lindt.

"In de eerste helft was er door een goede organisatie feitelijk geen vuiltje aan de lucht. Door een communicatiefoutje achterin kwamen we na een halfuur spelen wel op achterstand", zag VVAC-trainer Ton Heijstek. "In de rust spraken we af bij aanvang van de tweede helft meer druk te zetten, maar dat kwam er niet uit..." De Heijstek-boys verloren in de eerste twintig minuten na de thee de wedstrijd. De Zwijndrechtenaren liepen uit naar een 4-0 tussenstand. De twee Ottolandse goals (Lars Coerts vanaf elfmeter en Aljan Dekker - TS) waren volgens de oefenmeester voor de statistieken. De 5-2 van Groote Lindt ook.

Een bijzonder effectief ZBC'97 ging er op sportpark Meihoven sneaky met de punten vandoor.

"We zitten in een wak", baalde Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. "Ook omdat ik tijdens de wedstrijd geen moment het idee had dat we zouden verliezen. We waren echt, echt de betere ploeg. Maar alle ballen vlogen er bij die gasten in en bij ons niet."

Halverwege deel twee kwam ZBC'97 op voorsprong. Een schot van rond de middellijn zeilde over keeper Fabian den Hartog. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 0-2. De aansluittreffer van Kris de Kruijk gaf, vijf minuten voor tijd, nog enige hoop. Niet lang, want de eerste uitval betekende 1-3.

"Plek 4 is nog in beeld, maar dan moet er in de tweede seizoenshelft niet veel meer verkeerd gaan."