• Drechtstreek was heer en meester op Streveland.
• Drechtstreek was heer en meester op Streveland. Foto: Richard van Hoek

Het is even 'op' bij Streefkerk

streefkerk • Drechtstreek was heer en meester in het duel met Streefkerk. De Papendrechters wonnen vrij probleemloos met 1-3.

De ploeg van trainer Miquel Munoz greep de zege zonder overmatig goed te spelen. Alleen in het eerste kwartier verried Drechtstreek zijn voor de derde klasse bijzondere kwaliteiten: de mogelijkheid om goed voetbal te spelen in een hoog tempo. Na de 0-1 van centrumspits Joey Hakkesteeg (kopbal uit een hoekschop van rechterspits Randy Kroos) daalde de attractiewaarde snel. Omdat Streefkerk er hoegenaamd niets constructiefs tegenover kon zetten, ontwikkelde zich een wedstrijd die niet bijster attractief was."Bij ons is het een beetje op", stelde Streefkerk-coach Maarten van Gastelen na afloop vast. "We hebben echt wel geprobeerd er wat van te maken, maar het zat er vandaag niet in. Drechtstreek was simpelweg een maatje te groot. Ik ben blij dat het nu winterstop is. We zijn er aan toe."

In verdedigend opzicht bleef Streefkerk aardig overeind tegen de Papendrechters, maar op het middenveld en in de aanval vormden de Strevelanders geen partij. Spits Mark de Lange werd met huid en haar opgevreten door Drechtstreeks centrale duo Damien Vereecken/Erwin van der Heijden en de weer eens te gemakkelijke Jaro Lieuwen liet zich de kaas van het brood eten door Jorn van Drimmelen. Het 'tandeloze' Streefkerk miste duidelijk de inzet van aanvallers als Lennert de Vries en Robert van Herk; spelers die nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Een kwartier na de pauze speelde Drechtstreek zich definitief in veilige haven dankzij een kopbal van Randy Kroos en een door Damien Vereecken benutte strafschop. Uiteindelijk mocht Sven Slob de eindstand in de 84e minuut een voor Streefkerk iets draaglijker aangezicht geven: 1-3.


Jan Timmer