Late handsbal fataal voor SV Meerkerk

meerkerk • Een hardwerkend SV Meerkerk stond lange tijd op voorsprong en leek de belegering van Roda Boys te overleven. Tot tien minuten voor het officiële einde; de Aalstenaren kwamen op gelijke hoogte en gingen op zoek naar de driepunter. De 1-2 viel, sneu voor de thuisploeg maar verdiend voor de gasten, een paar minuten voor tijd vanaf de strafschopstip.

"Een incident", baalde SV Meerkerk-trainer Theo de Boon direct na het laatste fluitsignaal. De Boon doelde op de handsbal van zijn aanvoerder Sander Vink, die een van richting veranderde voorzet van Nils Loef op de onderarm kreeg.

In de bijzonder vermakelijke pot stond de gastheer door een doelpunt van Dick Kooijman halverwege aan de leiding. Roda Boys was na rust heer en meester en belegerde het fort van de uitblinkende keeper Klaas-Jan van Zessen, die in de slotfase alsnog capituleerde. Freek van Eembergen scoorde de gelijkmaker en niet veel later Bart Goesten vanaf elf meter 1-2.