VC WIK: zesde overwinning in debuutjaar

groot-ammers/meerkerk • De vrouwenhoofdmacht van VC WIK is aan een uitstekend debuutseizoen in de 2e divisie bezig. Tegen VCN 2 werd alweer de zesde overwinning behaald.

Het duurde even voordat de WIK-trein op stoom was, maar toen ging het ook meteen goed los. Met veel servicedruk en een stabiele blokkering was er voor de tegenstander geen doorkomen aan: 25-17, 25-14 en 25-19. Het bonuspunt zat er ditmaal niet in voor de Groot-Ammerse volleybalsters. VCN 2 liet de thuisploeg diep gaan, met als gevolg dat de pijp leeg raakte: 21-25. Dat zorgde toch voor enige teleurstelling bij VC WIK, hoewel het team blij is met de stabiele tweede plaats. De ploeg heeft nu 27 punten uit 7 duels.

Hoge blokkering

De Ammerse mannenploeg heeft de mooie overwinning op Sliedrecht Sport 2 geen vervolg kunnen. In De Reiger werd met 1-3 verloren van VCN 1. VC WIK staat nu zevende in de 1e divisie B.

VC WIK had met veel servicedruk en prima side-oudspel de regie in de eerste set: 25-22. Daarna kantelde het duel. WIK had moeite met de hoge Capelse blokkering (20-25). In de derde set schortte het bij de thuisclub aan bezieling. VCN scoorde op dat vlak juist een dikke voldoende (20-25), waardoor VC WIK nog één set restte om er een verlenging aan te slepen.

Even leek dat te lukken, maar boven de 20 moest WIK -mede door twee rommelige momenten- de opponent toch weer laten gaan. Conclusie: daar waar het een week eerder allemaal lukte, ging het dit keer mis.

Tweededivisionist Volley Meerkerk'95 zakte door de 1-3 nederlaag tegen Hands Up naar de achtste plaats (7-13). In de eerste set nam Kayleigh Boer haar team, waarin de geblesseerde Anouschka Doedijns ontbrak, op sleeptouw met een sterke service en mooie aanvallen: 25-22. Daarna kwam Hands Up beter in de wedstrijd. Breekpunt was de derde set, die Volley Meerkerk'95 ondanks een ruime voorsprong van 24-18 nog verloor (20-25, 24-26 en 16-25).