• Een aantal deelnemers van Beleef Leerbroek.
• Een aantal deelnemers van Beleef Leerbroek. Foto: Marijke Verhoef

Beleef Leerbroek: nieuw evenement

leerbroek • Ondernemend Leerbroek laat zich vrijdag 18 november van zijn beste kant zien. Tijdens Beleef Leerbroek presenteren 35 ondernemers en verenigingen zich in dorpshuis De Schakel.

"Iedereen is welkom om tijdens het evenement de saamhorigheid van Leerbroek te beleven", vertelt initiatiefnemer Corischja den Hartog. "We zijn een klein dorp met alleen de Leerbroekse RAI en koningsdag als terugkerende evenementen. We hopen dat Beleef Leerbroek zó succesvol wordt dat iedereen het voor herhaling vatbaar vindt."

Beleef Leerbroek is een initiatief van de organisatoren van de Vakantie Bijbel Week, die ieder jaar tijdens de laatste week van de zomervakantie wordt gehouden. "We hebben geld nodig om dat te bekostigen maar wilden liever niet collecteren. Daarnaast zijn er in Leerbroek ook allerlei andere organisaties die extra geld of extra leden goed kunnen gebruiken. Met Beleef Leerbroek hebben we een mooi evenement waarbij iedereen aan kan haken."

De animo voor deelname is groot. Niet minder dan 35 puur Leerbroekse ondernemingen en verenigingen presenteren zich in De Schakel. "Dat is het leuke aan Beleef Leerbroek. Echt álle deelnemers komen uit het dorp", glundert Corischja. Ze staat zelf met haar winkel Leerbroekse Gezelligheid, waarmee ze speciaal voor het event gemaakte windlichten, kussens, zeepjes en geurzakjes met Leerbroek erop verkoopt. Wijngaard De Vijfheerenlanden verkoopt natuurlijk de echte Leerbroekse wijnen en port en zo zijn er nog veel meer producten van Leerbroekse bodem te verkrijgen. Kinderen kunnen met Huis ter Leeden/Hof van Leerbroek een heerlijk appeltaartje maken.

Daarnaast presenteert een groot aantal verenigingen zich. Denk aan: buurtvereniging 't Hoogend, Tennis Leerbroek en EHBO Leerbroek. Ook het zendingswinkeltje is aanwezig. Dorpshuis De Schakel houdt tijdens Beleef Leerbroek ook een presentatie van de plannen voor de nieuwe Schakel, zodat iedereen nogmaals kan zien wat er op touw staat naar de toekomst toe.

Bezoekers hoeven rond etenstijd niet naar huis, ze kunnen gezellig een hapje mee-eten en de Vakantie Bijbel Week en Ebenhaëzer school steunen. De Vakantie Bijbel Week verkoopt erwtensoep, rook- en grillworst van slager Zweistra, terwijl meester Herman friet bakt namens de Ebenhaëzer school. Er staan tafeltjes en stoelen klaar voor wie in De Schakel wil eten, maar het is ook mogelijk een gezinszak friet mee naar huis te nemen. De opbrengst van de friet zet de school in voor camerabeveiliging bij de entree.

Beleef Leerbroek vindt vrijdag 18 november van 16:00 tot 21:00 uur plaats in De Schakel. De entree is gratis.

Marijke Verhoef