• Madelène Bikker.
• Madelène Bikker. Foto: Geurt Mouthaan

Nieuwe start met Spring Counseling

ameide • Met Spring Counseling wil Madelène Bikker mensen helpen die in hun privé- of werksituatie uit balans zijn. Door op een positieve manier te kijken naar problemen laat ze hen ontdekken hoe ze een nieuwe start kunnen maken.

Al jarenlang is de onderneemster uit Ameide actief met Harmony in Colours, waarbij ze kleuradvies geeft. "Ik kom zodoende in contact met veel vrouwen. Vaak delen ze hun problemen met mij; dat gaat bijna automatisch in een setting waarbij je aandacht aan iemand besteed. Om er meer van te weten te komen wat achter deze problemen zit en hoe je hiermee om kunt gaan, ben ik een HBO-opleding psycho sociale counseling gaan volgen."

Die beslissing vormde de springplank om te starten met Spring Counseling. Naast Harmony in Colours, dat gewoon onafhankelijk blijft bestaan, richt Madelène Bikker zich nu ook op het helpen van mensen die uit balans zijn. "Mijn aanpak is heel praktisch gericht", benadrukt ze. "Allereerst ga ik door middel van het stellen van vragen op zoek naar het probleem. Vaak is dat iets anders dan de klachten waar mensen mee zitten, is er een diepere oorzaak. Is dat eenmaal duidelijk, dan zetten we gezamenlijk een stappenplan uit waarin geleidelijk het probleem wordt opgelost óf hanteerbaar wordt gemaakt. Want een oplossing is niet altijd mogelijk. Ermee kunnen omgaan, kan van net zo groot belang zijn."

De problemen waarvoor je aan kunt kloppen bij Spring Counseling kunnen van alles zijn. Rouwverwerking, de nasleep van een scheiding, stress op de werkvloer en zelfs lichamelijke klachten. "Last van je maag kan er bijvoorbeeld op wijzen dat je niet lekker in je vel zit", knikt Madelène. "Ik werk volgens de AGB-code. Mijn werk wordt in veel gevallen vergoed via een aanvullende verzekering."

De gesprekken vinden plaats in een aparte ruimte bij haar woning in Ameide. "Maar het is ook mogelijk om één of meer gesprekken te houden in de natuur van de Alblasserwaard, door samen een eindje op te lopen. Daarnaast bied ik de gelegenheid om met 'Vrouwen aan tafel' met een groepje vrouwen problemen of dilemma's te bespreken. Aan het einde van een ochtend of middag hebben zij hun problemen verteld. Alleen dat lucht al vaak op. Maar ook kan het leiden tot nieuwe inzichten en tot het ondernemen van actie. Overigens richt ik me met Spring Counseling niet alleen op vrouwen. Ook mannen kunnen bij mij aankloppen." Voor meer informatie of het maken van een afspraak: 0183-601969, 06-12586682 of

q www.springcounseling.nl

Geurt Mouthaan