• Eén van de weinige Arkelse kansen in de eerste helft wordt verijdeld.
• Eén van de weinige Arkelse kansen in de eerste helft wordt verijdeld. Foto: Rick den Besten

ASV Arkel maakt even pas op de plaats

arkel • De verwachtingen voor de topper in 4D waren vooraf hooggespannen. Het publiek kreeg waar voor haar geld. De Bommelerwaarders waren in deel één heer en meester. Na de welkome warme thee waren de rollen omgedraaid. Maar ASV Arkel kreeg de 0-1 achterstand niet weggewerkt, waarna GVV'63 in de slotfase de marge verdubbelde en, terecht, met 0-2 won.

"In de rust hebben we de nodige reparaties moeten verrichten, de eerste helft was niet goed", beaamde ASV Arkel-trainer Richard Smaal na afloop. "We kwamen terug in de wedstrijd, maar hebben verzuimd te scoren."

Blunder

Een juiste analyse van de Dordtenaar. Want in de eerste helft liep zijn elftal tegen een fel spelend GVV'63 flink achter de feiten aan. Geholpen door de vroege goal van verdediger Nick Ekelmans, na een blunder van keeper Johnny de Groot, leek 'Gameren' hard op weg naar een vroege beslissing van de topper tussen de teams met de minste verliespunten in 4D. Met kunst- en vliegwerk viel de tweede Gamerense treffer niet. Ewout Verschoor haalde bij voorbeeld een inzet van de lijn en ook De Groot was een aantal keren de reddende engel voor de thuisploeg. Op slag van rust viel de 0-2, maar gelukkig voor Arkel scoorde Stefan Blom in buitenspelpositie.

Na de thee een ander wedstrijdbeeld. Met Robin Vogel als extra, derde, aanvaller gooide ASV Arkel alle schroom van zich af. Uitblinker Nacer el Mousati testte, zonder resultaat, twee keer de kwaliteiten van de uitstekend keepende Maikel van Tuyl.

"Vandaag heb ik de twee beste ploegen uit deze klasse aan het werk gezien. Tijdens de eerste helft lieten wij inderdaad enkele kansen onbenut. In de eerste twintig minuten na rust hadden we het moeilijk. Maar na 25 minuten vloeiden bij onze tegenstander de krachten weg. De gelijkmaker bleef uit en de koppies gingen naar beneden. Op wilskracht bleven wij overeind", zag GVV'63-trainer Jan van Setten.

Pijp raakte leeg

Nadat inderdaad de pijp bij ASV Arkel op het eind van de wedstrijd behoorlijk leeg begon te raken, raapten zijn manschappen de laatste restjes energie bij elkaar. Met succes, want een perfect genomen vrije bal van aanvoerder Lennert van der Werken belandde exact op de hoofd van de kleine Richard Kreling; 0-2.

"We laten onze tegenstander twee keer scoren uit dode spelmomenten en de wedstrijd is beslist", baalde Smaal na het laatste fluitsignaal. "ASV Arkel maakt even pas op de plaats. Maar niet te lang, want volgende week wacht het restant van de gestaakte wedstrijd tegen TEC (0-1 na 15 minuten - TS) en voor de winterstop spelen we nog tegen Herovina, MVV'58 en Lekvogels."


Theo Sprong