• Groot-Ammers trok de overwinning in Giessenburg over de streep.
• Groot-Ammers trok de overwinning in Giessenburg over de streep. Foto: Rick den Besten

Peursum mist een beetje het heilige vuur

Ammers tiental houdt voorsprong vast

Giessenburg • Peursum-trainer Rob Fluijt werd er bijkans moedeloos van. "Het was weer het oude liedje", stelde de oefenmeester somber vast. "We beginnen goed, maar ineens krijgen die jongens iets berustends over zich heen. Net of ze de tegenstander dan gaan onderschatten. Ook vandaag kostte ons dat weer punten. En die hebben we toch echt hard nodig. Want dit team hoort gewoon niet in de onderste regionen thuis."

Natrappen

Leon Hutten, zijn Ammerse collega, had meer reden tot tevredenheid. Ondanks het domme optreden van Pim Rijke, die nog altijd niet beseft dat eigen rechter spelen alleen maar zijn medespelers dupeert. De lange spits reageerde zich af door na te trappen en dus kon scheidsrechter Janus van Doesburg, die goed floot, niets anders doen dan hem met een rode kaart naar de kant te sturen.

De anderen moesten zodoende nog een flink deel van de wedstrijd de klus met tien man klaren. Dat lukte wonderwel. Maar veel geel liep in de slotfase wel met de tong op de schoenen.

Overrompeld

Zoals Fluijt al aanhaalde, begon Peursum, voortvarend. Ammers werd overrompeld en na een kwartier raakte Floris Renes, de bepaald niet lekker aangespeelde laatste man van Ammers, in paniek toen de gevaarlijke Daan Carpentier hem fel op de huid zat. Renes hield zijn tegenstander noodgedwongen vast en daar lag de bal op de stip. Maar Aron Eijkelboom schoot de toegekende strafschop hopeloos naast.

Gapend gat

Het betekende meteen het keerpunt van de wedstrijd. Helemaal toen Groot-Ammers, gevaarlijk dicht bij de zestien, een vrije trap mocht nemen. Peursum zette een muur waarnaast een gapend gat zichtbaar was. Kevin Korrel, deze middag goed op dreef, zag het ook en priemde de bal naast de muur laag in de hoek, 0-1.

Tot aan de rust was het toen vooral Groot-Ammers dat de toon aangaf. Met de jonge Nando Odems, die dan weer op links en dan weer op rechts voor de Peursumse achterhoede een handenbinder was, als smaakmaker. Het onbevangen voetballen van dit talent is een lust om naar te kijken.

Kijk waard

Een kijk waard was ook de tweede treffer van de gasten. Vlak voor rust kwam Pim den Hartog vrij voor de goal. Hij was niet zelfzuchtig, maar legde het balletje breed naar zijn neef Kevin Korrel die deze familieaangelegenheid in 0-2 omzette.

Toch kwam concentratieverlies, nog voor diezelfde rust, Ammers duur te staan. Marnik Korevaar zag Daan Carpentier scherp opgesteld staan, speelde hem op maat aan, en vervolgens bleef de nummer 12 zeker drie tegenstanders de baas. Hij kapte zich vrij en schoot droog binnen.

Geen voordeel

Meteen na rust was Peursum weer gevaarlijk en moest Ammers-keeper Lennart Vink ten koste van geel de bal buiten de zestien wegtikken. De vrije trap leverde echter geen doelpunt op.

Na tien minuten pakte Pim Rijke, die heus geen slechte partij speelde, de reeds gememoreerde rode prent en leek het tij zich voor Peursum alsnog te keren.

Rob Fluijt: "Maar het is bekend. Tegen een man minder is heus niet altijd een voordeel."

Dat bleek, want het was Ammers dat eigenlijk nog de meeste kansen wist te scheppen. Met name Bas de Vos straalde in deze periode rust en kalmte uit. Al zal het een aanslag op zijn conditie geweest zijn.

"We pakten de situatie prima op" ,blikte Hutten tevreden terug. "Dis is een hele leuke groep waar ik nog veel meer uit denk te halen."

Toch kreeg Peursum nog hele goede kansen waarbij keeper Vink zich met twee katachtige reddingen onderscheidde.