Spannende ontknoping

gorinchem/regio • De beslissingen in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016 vallen op zaterdag 12 november op de atletiekbaan van Typhoon in Gorinchem.

De Typhoon-loop is zoals elk jaar de slotwedstrijd van de regionale reeks van acht wedstrijdlopen. Vooral bij de mannen blijft de strijd om de winst overall spannend tot het eind.

De ontknoping die er al enkele weken aan zit te komen: houdt Egbert Hooijkaas zijn eerste plek vast of weet Henkjan den Braven hem toch nog te verschalken? Hooijkaas is in vorm, maar heeft ook een marathon in de benen die hem wellicht nog parten speelt. Vanaf het startschot op de baan van Typhoon zal de spanning een goed half uur blijven bestaan.

Bij de vrouwen zal Vanessa Hartman haar 'ereronde' lopen in Gorinchem en gehuldigd worden als winnares van het circuit.

De 10 kilometer in Gorinchem gaat van start om 14.00 uur. Een uur eerder begint de prestatieloop over 5 kilometer om 13.00 uur. De parcoursrecords voor de hoofdafstand staan al jaren op naam van Neals Strik en Wilma van Onna. Hun toptijden 30.37 en 34.08 stammen al uit respectievelijk 2000 en 2001.

De klassementen in alle categorieën na zeven wedstrijden en de algemene gegevens over de Typhoon-loop zijn te vinden op:

q www.avtyphoon.nl/loopcircuit


Van Genderen wint damtopper

brandwijk • In de onderlinge competitie van damvereniging De Kroonschijf heeft Arie van Genderen zijn koppositie verstevigd door titelkandidaat Harm Jan van Rees in een rechtstreeks duel te verslaan.

Van Genderen en Van Rees waren lange tijd aan elkaar gewaagd, maar in het eindspel verloor Van Rees de concentratie en trok Van Genderen de wedstrijd naar zich toe.

Hekstelling

Jeroen Schakel overzag de beruchte hekstelling van Sipke Veenstra, voor wie geen goede zetten overbleven.

Uitslagen: H.J. van Rees - A. van Genderen 0-2, M. Nederlof - K. Brandwijk 2-0, D. Kwakernaak - G.J. de Vries 2-0, S. Veenstra - J. Schakel 0-2, A. Kwakernaak - A. Verburg 1-1, P. van Rees - K. de Keizer 1-1, H. Eijkelenboom - T. Maasland 0-2.