• 'Giessenburg, het laatste grote dorp waar we niet zaten'
• 'Giessenburg, het laatste grote dorp waar we niet zaten' Foto: Anne Marie Hoekstra

Teus Brand opent salon in Giessenburg

giessenburg • Teus Brand opent op dinsdag 15 november zijn 22ste salon. Dat doet hij in Giessenburg. 'Er zit in dit dorp genoeg potentieel.'

De Alblasserwaardse kapper zit al 41 jaar in het vak. Ooit, in 1965, was het zijn moeder die de eerste salon van de keten opende, in Groot-Ammers. Op zijn vijftiende koos Teus voor hetzelfde beroep als zijn moeder. "We begonnen in de dorpen, tegenwoordig zitten we ook in de stad. Onder andere in Dordrecht en Gorinchem. We hebben vestigingen in vier provincies, ongeveer honderd medewerkers en opereren onder twee namen: Salon Modern en Europa Hairstyling. Met Europa Hairstyling zitten we in een iets lager prijssegment."

Trendy

Onder de naam Europa Hairstyling wil Teus in Giessenburg een hippe, trendy salon neerzetten. "De sfeer en beleving zullen anders zijn dan in de salon die al in het dorp aanwezig is. Mijn leidinggevende komt uit een van mijn andere filialen en heet Dorien Zwakhals. Ze gaat samenwerken met mijn dochter Kimberley Brand en met kapster Iris Langerak."

Teus merkt dat de tijden voor kapsalons de laatste tijd verbeterd zijn. "De klant kiest weer vaker voor een bezoek aan de salon in plaats van voor een thuiskapper. En steeds meer zzp-kapsters kiezen ervoor terug te keren in loondienst. Daarnaast is stoelverhuur in opkomst; een kapster kan een stoel huren in de salon van haar werkgever. Ze wordt dan zelfstandige binnen een zaak. Daar ga ik misschien gebruik van maken in de toekomst."

Het adres van de nieuwe zaak is: Lijnbaan 1 (achter de Albert Heijn). "We zullen er gemiddeld met twee medewerkers staan en zijn zes dagen open, dus ook op maandag. Koopavond wordt de donderdagavond."

Waarom zouden mensen voor zijn salon kiezen? "De prijs/kwaliteitverhouding is heel goed. Klanten krijgen een kopje cappuccino en een hoofdmassage en worden geholpen door leuke meiden." In de eerste weken na de opening krijgen klanten 50 procent korting.