• Alice Visser
• Alice Visser Foto: Anne Marie Hoekstra

Inzicht in laatste cijfers met Counta

gorinchem • Dagelijks inzicht in alle belangrijke, actuele cijfers van je bedrijf, welke ondernemer wil dat niet? Het Gorinchemse administratiekantoor Counta helpt zijn klanten daaraan.

Of het nu gaat om het financiële resultaat, openstaande debiteuren, openstaande crediteuren, kapitaalontwikkeling of liquiditeiten, de mensen van Counta kunnen ervoor zorgen dat een ondernemer altijd de laatste cijfers kan zien.

Drijvende kracht achter Counta is de ondernemende bedrijfseconoom Alice Visser. Ze vertelt waarom Counta zich onderscheidt van andere kantoren. "Wij geloven dat de cijfers van vandaag ook vandaag moeten leven. Om dat te bereiken passen we flexibele automatisering toe en maken we gebruik van robotic accounting. Op een dashboard kun je zien: wat is mijn omzet, mijn resultaat, hoe sta ik ervoor, wat zijn mijn solvabiliteit en liquiditeit. Ook het aantal klanten en de branchegerelateerde kritische prestatie-indicatoren kun je steeds zien. Als je die weet, weet je hoe het gaat met je bedrijf en kun je elke dag je doelstellingen meten."

Tijd over

Dankzij automatisering houden de mensen van Counta meer tijd over om klanten te adviseren. "We maken gebruik van slimme software zodat we een controlerende rol kunnen vervullen. Zelfs als de opmaak van facturen verandert, blijft de software deze herkennen, onder andere aan het KvK-nummer. We kunnen ongeveer 80 procent automatiseren, waardoor we geen uren hoeven te declareren maar een prijs kunnen berekenen die meebeweegt met de groei van het bedrijf."

Bij Counta willen ze voorop lopen. "UBL, dat staat voor Universal Business Language, gaat al verder dan Scan en Herken. We gaan met een ondernemer aan tafel zitten en vragen: welke pakketten heb je en kunnen we pakketten koppelen? Vaak zie je dat pakketten tekortschieten als het gaat over boekhouding. Dan zeggen we: laten we een goed boekhoudpakket koppelen aan uw huidige pakketten. Om die goed te laten aansluiten, is kennis nodig van de software van de klant."

Na een opstartfase ging Counta in september echt van start. Het bedrijf wordt gedragen door twee fulltimers, een parttime accountant en een parttime fiscalist. Op donderdag 17 november vindt de officiële lancering van Counta plaats, tijdens een borrel in het pand van partnerbedrijf Tredion. Alice: "Ik merk dat veel ondernemers vakinhoudelijke vragen hebben, over hun procesinrichting en de mogelijkheden. Op 17 november geeft onze accountant antwoord op vragen. Wij laten ons product zien, geven een demo waarbij we onze boekhoudservice en ons dashboard tonen. Tredion vertelt als klant over zijn ervaringen met ons. Tredion werkt paperless. Wij sluiten elke maand voor hen af, de jaarrekening maken is daardoor niks anders dan het afsluiten van de maand december."

Het lanceringsevenement duurt van 16.00 tot 18.00 uur en vindt plaats op het adres: Avelingen 11, Gorinchem. Voor meer informatie is er de website: www.counta.nl.