• Wilmar van Bruggen haalt uit voor de openingstreffer van SV Meerkerk.
• Wilmar van Bruggen haalt uit voor de openingstreffer van SV Meerkerk. Foto: Rick den Besten

Wilmar van Bruggen weer de held op 't Hoog

meerkerk • SV Meerkerk boekte een zwaarbevochten 2-1 overwinning. Tegen het altijd lastige Tricht was Wilmar van Bruggen de gevierde man op 't Hoog door met twee doelpunten de zege veilig te stellen. "Het was een slijtageslag", blikte een blije SV Meerkerk-trainer Theo de Boon terug. "Bart Koomans had nog last van de tik op de enkel in de wedstrijd tegen Hardinxveld en Youri van Blanken tobde met een gekneusde pols. En omdat Ruud Vink amper had getraind, was Wilmar van Bruggen mijn 'enige' aanvaller." Maar die taak pakte de Giessenburger goed op. Na 15 minuten kapte en draaide hij zich knap vrij; 1-0. Tricht herpakte zich en kwam sterk spelend op gelijke hoogte. Ook de eerste tien minuten na de helftwisseling was Tricht de betere ploeg, maar met Mechiel van Zessen in de ploeg kreeg SV Meerkerk de overhand. Met 12 minuten voor tijd het gewenste resultaat. Wilmar van Bruggen werd vastgehouden binnen de beruchte lijnen en besloot zelf - succesvol - de elfmeter te nemen. De 2-1 voorsprong kwam niet meer in gevaar.