• VVAC en HSSC'61 schotelden het publiek een zeer onderhoudend duel voor.
• VVAC en HSSC'61 schotelden het publiek een zeer onderhoudend duel voor. Foto: Rick den Besten

Jari Aantjes kroon zich in extremis tot matchwinnaar

HSSC'61 doet VVAC in slotseconden pijn

ottoland • De semi-derby tussen gastheer VVAC en het bezoekende HSSC'61 was er, uiteindelijk, eentje om de voetbalvingers bij af te likken. Met zeven doelpunten, waarvan een paar beauty's, en veel strijd was er vanaf de eerste tot de laatste minuut veel te beleven aan de Bloklandsekade. Een compliment ook voor scheidsrechter Cakir uit Den Bosch, die veel toeliet en de kaarten op zak hield. HSSC'61 was na afloop met een 3-4 eindstand de meest gelukkige ploeg.

"Maar al met al wel een verdiende overwinning", vond matchwinnaar Jari Aantjes direct na afloop. "Een rare wedstrijd, waarin wij lange tijd op voorsprong stonden. Ik had trouwens last van mijn knie en begon daarom op de bank. Die beslissende goal was inderdaad wel lekker. Met Arwin van Soest speel ik al vanaf de jeugd samen. Ik wist dat zijn steekballetje zou komen en hij wist dat ik de diepte in zou gaan. Mijn lobje was goed en des te mooier omdat de bal via de onderkant van de lat in het doel viel. Het was absoluut geen buitenspel."

Zijn trainer Marten Boverhof kon zijn geluk ook niet op. "Een hele belangrijke overwinning in een spectaculair foutenfestival. Ik ben blij met deze drie cruciale punten. Je duwt VVAC verder naar onder en met zeven punten verschil op grotere afstand. Maar het begin was lastig. VVAC hanteerde veelal de lange bal en was met hun lopers gevaarlijk. Dit spelletje deden ze vrij aardig."

Een correcte analyse van de oud-jeugdspeler van PSV. Want de openingsfase was voor de Ottolanders. Nick Lakerveld testte na krap tien minuten spelen al HSSC'61 doelman Niek de Vos en niet veel later was Bob van Oosterhout dichtbij de openingstreffer. Drie keer is scheepsrecht moet Jesse de Bruin hebben gedacht, toen hij op het kwartier met een heerlijk schot VVAC op 1-0 zette.

Vingertoppen

De vroege voorsprong gaf de ploeg van trainer Ton Heijstek geen vertrouwen. Verre van dat zelfs, HSSC'61 nam het initiatief over. Een ogenschijnlijk rake inzet van aanvoerder Floris Kool wist doelman Matthijs de Hoop nog net met zijn vingertoppen tot corner te verwerken. Voor een schot van Johan van Es moest De Hoop op het halfuur toch buigen; 1-1. Op slag van rust kopte Kool een scherpe hoekschop van uitblinker Arwin van Soest binnen en dronken de Heicoppers met een 1-2 voorsprong een heerlijk 'bakkie' thee.

In deel twee hetzelfde wedstrijdbeeld. HSSC'61 was het iets betere team en ging op zoek naar de 1-3. De wedstrijd kreeg na een uur spelen een toch wel verrassende wending. Min of meer uit het niets kwam VVAC langszij. Tom den Besten ging er op rechts vandoor en leverde een puike voorzet op Bob van Oosterhout. De Ottolandse nummer 8 rondde prima af en trok de stand gelijk.

Lang kon VVAC niet genieten, want in no time stond HSSC'61 weer op voorsprong. Lucas van Dam mocht nagenoeg vanaf de aftrap de bal goed leggen en met een prachtig afstandsschot kwamen de oranjehemden op 2-3. Maar ook de thuisploeg antwoordde weer vlot. Met een snelle counter zette Bob van Oosterhout in minuut 70 de 3-3 op het scorebord. De wedstrijd kon en ging ook alle kanten op. Met uiteindelijk HSSC'61 als de winnaar. Van Soest soleerde in de allerlaatste speelminuut door de vijandelijke verdediging en stuurde met succes zijn Aantjes de diepte in; 3-4. Kort daarvoor had invaller Lars Coerts aan de andere kant de ultiema kans op de 4-3 gehad.

"Hoeveel moeten wij er maken, om een keertje te winnen?", vroeg VVAC-trainer Ton Heijstek zich na de zesde seizoensnederlaag af. "We kunnen zelfs neen gelijkspel nie over de streep trekken. Aan de andere kant waardeer ik wel dat mijn spelers vol inzet op zoek gingen naar de 4-3."