• Jan de Bruin in actie tijdens Concert Dichtbij.
• Jan de Bruin in actie tijdens Concert Dichtbij.

Gastdirigenten vermaken publiek

brandwijk • In een volle Gereformeerde Kerk te Brandwijk bracht Graafstroom's Fanfare afgelopen zaterdagavond Concert Dichtbij.

Als thema werd het populaire TV programma Maestro nagebootst. Gastdirigenten waren burgemeester Dirk van der Borg, wethouder Kees Boender en voorzitter van de Club van Honderd Jan de Bruin. Na de opening door de melodische slagwerkgroep en drie meeslepende nummers van de fanfare, mocht Kees Boender als eerste zijn kunsten vertonen met 'Heal the World' van Michael Jackson. Als een volleerd dirigent leidde hij het orkest door deze melodieuze song. Daarna volgde Jan de Bruin met 'Viva la Vida' van Coldplay. Het publiek kwam spontaan tot applaus toen Jan op gepaste momenten zijn enthousiaste liet blijken. Subtiele aanwijzingen werden afgewisseld met weidse armgebaren waar de muzikanten met plezier op inspeelden. Felicitaties volgden reeds voor dat Dirk van der Borg zich mocht uitleven met het nummer 'You'll never walk alone' onder andere bekend van FC Liverpool en Lee Towers.

Na de pauze bracht Marloes Dankers (Utrecht) enkele nummers op de harp ten gehore, waarna de fanfare het concert afsloot met het resterende programma.

Ten slotte werd onder tromgeroffel Jan de Bruin door het publiek als Maestro uitgeroepen van dit leuke evenement. Als toegift mocht hij het winnende nummer nog eenmaal dirigeren. Publiek en deelnemers hebben enorm genoten van dit ludieke evenement en de organisatie kan terugzien op een geslaagde avond.