• Tanja Driesen in haar nieuwe winkelruimte.
• Tanja Driesen in haar nieuwe winkelruimte. Foto: Geurt Mouthaan

Liesvelds Bindsters krijgt de ruimte

groot-ammers • Bloemenwinkel Liesvelds Bindsters in Groot-Ammers is verhuisd naar een andere en grote locatie op het Oranjeplein. De deuren gingen donderdag 3 november voor de eerste keer officieel open.

De winkel verhuist van nummer 7 naar nummer 21, waar eerst lingeriezaak Beautiful Secrets gevestigd was. Een afstand van maar enkele meters, maar voor eigenaresse Tanja Driesen en haar medewerkers betekent het een wereld van verschil. "We gaan van zestig naar honderdvijftig vierkante meter", knikt Tanja. "Er is hier veel meer ruimte om ons aanbod van bloemen, planten en boeketten te presenteren, om klanten te woord te staan en te helpen en om zelf te werken. Dit wilde ik al veel langer."

Als 18-jarige begon ze jaren geleden voor zichzelf in Groot-Ammers. De winkel die ze overnam heette toen nog Bloemtiek De Stoep. Bij de overgang naar het nieuwe winkelcentrum aan het Oranjeplein kwam de naam Liesvelds Bindsters op de gevel te staan. Aan de steunpilaren is nog goed te zien hoe de bloemenwinkel tussen de bakker en de slager 'gefrommeld' is. "Ik heb hier te weinig ruimte om de bloemen, planten en boeketten te presenteren en te maken. Vandaar dat ik de kans om te verhuizen naar het pand van Beautiful Secrets graag heb aangegrepen."

Voor de goede orde: de vertrouwde gezichten en de vertrouwde manier van werken van Liesvelds Bindsters verandert niet. Zo werkt Tanja al enige tijd met het FFP-keurmerk, wat garant staat voor duurzame bloemen en planten. Wat wel anders is: er zijn veel meer vierkante meters om rond te lopen en het kleurrijk gevulde interieur te bekijken. "We hebben nu ook plek voor een tafel om in alle rust met een kop koffie of thee rouw- en trouwwerk door te spreken", vult Tanja aan.

De opening is achter de rug, maar op donderdag, vrijdag en zaterdag is het extra feest bij de Ammerse bloemenwinkel. Via een Facebookactie en het inleveren van bonnetjes maken klanten kans op een boeket. De winnaar wordt zaterdag bekend. "Ook delen we bij een besteding vanaf 20 euro goodybags uit. En natuurlijk zijn belangstellenden welkom om een kijkje te komen nemen in onze nieuwe winkel."