Mooie avond voor Frenkie de Jong

werkendam/arkel • Waar een competitiedebuut vooralsnog achterwege bleef, daar mocht Frenkie de Jong, afkomstig van ASV Arkel, woensdagavond wel met de hoofdmacht van Ajax meedoen. Op De Zwaaier won hij met de Amsterdammers met 1-6 van Kozakken Boys.

Het was voor de negentienjarige De Jong zijn tweede wedstrijd in Ajax 1. Eerder deed hij met de eredivisionist mee tegen Willem II (5-0 winst), eveneens in de KNVB-beker. Hij was na afloop blij met de minuten die trainer Peter Bosz hem gunde.

"Ik ben de hele week ziek geweest en heb pas twee dagen kunnen trainen. Dus ik was al best blij dat ik bij de selectie zat en had al niet het idee dat ik in de basis zou starten. Nadat het bij rust 0-4 stond, hoopte ik dat ik nog wat minuten kon maken."

Sterke punt

Die gewenste invalbeurt kwam er een kwartier voor tijd, toen de talentvolle middenvelder in het veld kwam voor Riechedly Bazoer. "Ik kwam daardoor 'op 6' te spelen, dus echt gevaarlijk voor het doel van Kozakken Boys ben ik niet geweest. Maar ik kan op alle posities op het middenveld uit de voeten en bij Ajax ben je vaak veel aan de bal. Dat is mijn sterke punt, dus een echte voorkeur voor een positie heb ik daar niet."

Entourage

Hij genoot van de entourage in Werkendam.

"Het mooiste is dat ik hier in de regio mijn speelminuten kreeg. Er waren veel mensen uit Arkel bij de wedstrijd en ik was blij dat de familie al snel aan kaartjes kon komen. 6-1 gewonnen en speelminuten gemaakt, dit was een mooie avond voor mij. Elke minuut die ik maak in het eerste is nu mooi meegenomen. Ik hoop dat het steeds meer gaan worden."