• Het team van de Hans den Ouden Marathon.
• Het team van de Hans den Ouden Marathon.

Goede start Hans den Ouden Marathon

oud-alblas • De voortekenen voor de Hans den Ouden Marathon van volgend jaar zijn gunstig. Het traditionele boekje is al zo goed als gevuld met sponsors en ook de prijzenpot van de verloting is geregeld. Met als hoofdprijs weer een nieuwe auto. De kaartverkoop is deze week gestart.

"De auto is een Toyota Aygo", vertelt Hans den Ouden. "Het is echt opvallend zo snel als we alle prijzen binnen hadden. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt." De inwoner van Oud-Alblas kan het weten, want hij tekent alweer voor de zevende keer samen met een groep vrijwilligers voor de Hans den Ouden Marathon. Op 23, 24 en 25 maart staat dit evenement weer op de agenda. Het goede doel is vertrouwd: KWF Kankerbestrijding. "Daar hebben we weer voor gekozen, nadat we bij de vorige editie geld opgehaald hebben voor het inloophuis Helianthus in Dordrecht."

Niet alleen de prijzen van de verloting waren snel binnen, ook de advertentieverkoop voor het boekje dat in Oud-Alblas en in de omliggende plaatsen huis-aan-huis wordt bezorgd, is voorspoedig verlopen. "Waarschijnlijk wordt het zelfs enkele pagina's dikker. En waarom het zo soepel gaat? Ik denk dat je merkt dat de economie weer opleeft en dat KWF als goed doel toch wat meer aanspreekt."

Zoals gebruikelijk staan op de vrijdag- en de zaterdagavond een serie artiesten gepland. De line-up van de Hans den Ouden Marathon is ook al rond. Op vrijdag komen Alex, Django Wagner, Helemaal Hollands, René Schuurmans en Frans Duyts. Zwei Bier Ohne Baco, Stef Ekkel, de Lawineboys, Vinzzent en Jannes staan zaterdag in de schijnwerpers. Beide avonden draait DJ Robert Pauwels.

De voorverkoop is deze week gestart. Op diverse adressen in de regio zijn kaarten verkrijgbaar: Cees den Breejen Woningstoffering in Alblasserdam, Erik's Brood en Banket in Oud-Alblas, Autobedrijf P. de Jong in Streefkerk, Bakkerij Van der Grijn in Groot-Ammers, Boerenklaas in Brandwijk en Hans den Ouden in Oud-Alblas.

Inspire2liveChoir

"Donderdag is weer de avond waarbij we aandacht besteden aan de mensen die kanker hebben, hebben gehad of familieleden van mensen die aan deze ziekte zijn overleden", gaat Den Ouden verder. "Bijzonder is dat deze keer het landelijk bekende koor Inspire2liveChoir meewerkt. Dit koor zet zich ook in voor de bestrijding van kanker."

Vrijwilligers die mee willen helpen bij het verkopen van de loten zijn welkom. Zij kunnen zich melden via info@hansdenoudenmarathon.nl of Hans den Ouden, 06-23457337.


q www.hansdenoudenmarathon.nl

Geurt Mouthaan