• De avond richt zich op het opbouwen van eigenwaarde.
• De avond richt zich op het opbouwen van eigenwaarde. Foto: Stockfoto

Gratis ouderavond Slingeland festival

groot-ammers • Het Slingeland festival biedt dinsdag 15 november een gratis ouderavond aan, in samenwerking met Wietske Noordzij van Raise Up. Het thema is 'Opvoeden rond zelfbeeld en eigenwaarde'.

De avond richt zich op het opbouwen van een gezonde eigenwaarde bij kind(eren). De bijeenkomst vindt plaats in Groot-Ammers. 'Het akelige gevoel dat je minder bent dan anderen heeft een grote weerslag op de gedachten, emoties, (school)prestaties en het gedrag van je kind', stellen de organisatoren in een persbericht. 'Een eerlijk zelfbeeld, jezelf aanvaarden en een gezonde dosis zelfvertrouwen vormen de basis voor een tevreden leven en goede keuzes.' Tijdens de ouderavond krijgen de aanwezigen tools mee hoe kind(eren) de juiste basis mee te geven. Vragen als 'Hoe geef je zelfvertrouwen? Hoe bouw je een negatief zelfbeeld om naar een positieve? Hoe help je kind om zichzelf op een goede manier te leren kennen en te aanvaarden?' komen aan bod.

Wietske Noordzij is ontwikkelingspsychologe en (pleeg)moeder. Ze werkt als trainer, spreker en schrijver bij Raise Up, een kenniscentrum en trainingsorganisatie op het gebied van weerbaarheid, preventie en pastorale zorg aan kinderen en jongeren. Er is gelegenheid om haar vragen te stellen.

Het Slingeland festival biedt deze ouderavond gratis aan voor ouders uit de Alblasserwaard; er is een collecte voor de onkosten. De training duurt van 19.30 uur – 22.00 uur. Aanmelden is in verband met de voorbereidingen verplicht en kan via


q www.slingelandfestival.nl.