Beweegcoaches Annika Jabroer en Henrieke Daniëls van Present.
Beweegcoaches Annika Jabroer en Henrieke Daniëls van Present. Foto:

1 Wat is een beweegmaatje?

Present beweegcoaches Annika Jabroer en Henrieke Daniëls zoeken beweegmaatjes in de gemeente Molenwaard en Zederik.

Annika: "Een beweegmaatje is een vrijwilliger die iemand ondersteunt bij bewegingsactiviteiten. Dat kan bijvoorbeeld door letterlijk de helpende hand uit te steken tijdens een wandelingetje, of door samen op een duofiets te fietsen of boodschappen te halen."

2 Voor wie zijn beweegmaatjes?

Annika: "Voor mensen voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld ouderen die vanwege een beperking hulp nodig hebben bij bewegen, of die bang zijn om te vallen. Ook jongeren en volwassenen met een beperking kunnen zich aanmelden."

3 Hoe zijn de ervaringen tot nu toe?

Annika: "Heel positief. We hebben al een aantal succesvolle matches gemaakt tussen de vrijwilligers en mensen die een beweegmaatje zoeken."

4 Van wie is het initiatief?

Annika: "Het initiatief komt vanuit Molenwaard Actief en Zederik in Beweging. Er zijn genoeg ouderen die wel meer willen bewegen, maar daar hulp bij nodig hebben. Wanneer ze meer bewegen, blijven ze langer fit en kunnen ze langer zelfstandig blijven wonen."

5 Waar kunnen mensen zich aanmelden?

Annika: Vrijwilligers en mensen die een beweegmaatje zoeken kunnen zich bij mij aanmelden via 06-21456998. Ook mensen die graag met een groep bewegen kunnen zich melden. Bij voldoende animo starten we met nieuwe wandel- en fietsgroepen in de kernen."