• De bijzondere living puppets van Marjolijn van der Grijn.
• De bijzondere living puppets van Marjolijn van der Grijn. Foto: Marijke Verhoef

Wondere wereld van levende poppen

groot-ammers • Madurlief is de naam voor een bijzondere stand op de Evenementenbeurs die vanavond begint in het bowling & party center De Ooievaar in Groot-Ammers.

Wie daar langs gaat, stapt in de wondere wereld van levende poppen. De Living Puppets zoals Marjolijn van der Grijn haar collectie pleegt aan te duiden. Poppen voor meisjes maar ook voor jongens. Poppen om mee te spelen. Maar ook poppen voor tal van andere toepassingen. Marjolijn verkoopt ze sinds enige tijd in haar Ameidense kinderkledingzaak Madurlief.

"Steeds meer ouders en zeker ook opa's en oma's hebben er hun kinderen en kleinkinderen al blij mee verrast", vertelt ze enthousiast terwijl haar moeder een van de poppen op haar arm heeft genomen en al een voorproefje geeft hoe je met zo'n pop kunt spelen.

"We nemen de hele collectie mee naar de beurs. Dan kunnen de klanten een keuze uit het totale assortiment maken."

De living puppets zijn het best vergelijkbaar met de mooie creaties die we vaak zien bij het optreden van buiksprekers. Poppen die altijd wel iets aandoenlijks, iets vertederends hebben. Dat hebben de poppen van Madurlief ook. Kinderen, zo begrijpen we uit de toelichting van Marjolijn, kunnen de armen en vooral de mond van hun pop zodanig bewegen dat het lijkt of ze echt praten. Maar het zijn de kinderen zelf die de gesprekken voeren. Dat geeft leuke effecten. Ze hebben allemaal een eigen naam. Fientje, Paula, Sien, Hanna, Timo, Joep en nog veel meer.

"Naast speelpop worden ze steeds vaker gebruikt als hulpmiddel", vervolgt Marjolijn. "Bijvoorbeeld bij het onderwijs, de kinderopvang, hulpverlening in de zorg, en in ziekenhuizen. Ik heb zelf ervaring met mijn dochtertje. Tijdens een bezoek aan het ziekenhuis nam zij haar pop mee en sprak via 'haar kind' met de dokter. Normaal zou ze wat verlegen gereageerd hebben, nu vertelde ze honderduit en reageerde heel adrem op zijn vragen."

"Kortom, we demonstreren het graag tijdens de beursdagen. De prijs van de poppen varieert van 40 tot 83 euro. Zowel de kleding als de pop zelf kunnen probleemloos zo de wasmachine in."

Speciale ballonnen

Overigens toont Madurlief op de stand nog een bijzonder product. Speciale ballonnen waarin elk cadeau heel origineel verpakt kan worden.

Marjolijn: "Als je op kraamvisite gaat en in mijn winkel een jurkje, pyjama of rompertje voor de baby koopt. Heel apart. Maar ook als je bij een bruiloft het geld niet in de gebruikelijke envelop doet maar in een aantal kleine ballonnetjes die dan weer in de grote ballon gaan."