VC WIK klimt naar derde plaats

groot-ammers • De vrouwenhoofdmacht van VC WIK doet het vooralsnog uitstekend in de tweede divisie. Zaterdag werd alweer de derde wedstrijd op rij gewonnen. Mede-promovendus Prima Donna Kaas Huizen 2 ging er met 3-1 af in De Reiger.

Zonder de geblesseerde Martine de Graaf wilde het in de eerste set niet vlotten bij VC WIK (20-25). In de tweede set legde de thuisclub de kwetsbaarheid van de Huizense opponent bloot. De bezoekers werden door veel servicedruk naar de achterlijn gedwongen. Het leverde een walk-over op: 25-5.

Pijpen dansen

Ook in deel drie domineerde VC WIK. De sideoutscore was nagenoeg honderd procent en het spel oogde verzorgd (25-19). Huizen richtte zich niet meer op en moest naar de Ammerse pijpen blijven dansen (25-15). Met een aantal vlijmscherpe services gaf de jonge Romy Brokking andermaal haar visitekaartje af.

In de 1e divisie B wil het met de mannenhoofmacht van VC WIK momenteel wat minder vlotten. Na de 2-3 nederlaag van zaterdag tegen Krimpen nemen de Groot-Ammerse volleyballers met 4-9 de zevende plaats in.

Blessures

VC WIK trad aan met een gewijzigde selectie. Oorzaak: pijntjes en kleine blessures. Het spel van de Ammerse ploeg was degelijk, maar niet overtuigend. Krimpen toonde in de slotfase van de eerste set meer daadkracht (21-25). In de tweede set was het van hetzelfde laken een pak. Het ontbrak VC WIK aan lef en doorzettingsvermogen. Toch viel het dubbeltje ditmaal wel de goede kant uit (25-23).

Slordig spel in de beginfas kostte VC WIK de derde set (17-25). Via 25-19 werd nog wel een beslissende vijfde set afgedwongen, maar daarin liet WIK het lopen (9-15).

Beker

Komende zaterdag speelt VC WIK in eigen huis een bekerdrieluik. Eén van de tegenstanders is Sliedrecht Sport 1 (17:00 uur).