• In 2014 arriveerde de Sint voor het laatst per boot in Nieuwpoort.
• In 2014 arriveerde de Sint voor het laatst per boot in Nieuwpoort. archieffoto: Marijke Verhoef

Sint komt per boot naar Nieuwpoort

nieuwpoort • Sinterklaas komt op zaterdag 12 november weer per boot aan op Het Hooft in Nieuwpoort. Na de aankomst start de Sinterklaasshow 'Prutspiet is de Sint kwijt' in Het Arsenaal, waarvoor Spar Van den Kieboom entreekaarten verloot.

Het afgelopen jaar arriveerde de Sint tot teleurstelling van vele kinderen niet per boot in Nieuwpoort. Lianne Slob is dan ook verheugd dat het is gelukt om de intocht dit jaar weer in oude glorie te herstellen. Ze organiseert de intocht dit jaar in opdracht van ondernemersvereniging Nieuwpoort-Langerak, in samenwerking met de Spar en Het Arsenaal. "In een plaatsje als Nieuwpoort, zo mooi gelegen aan de Lek, kun je de intocht niet afschaffen. Dat kun je niet maken, ook niet naar de kinderen toe. Daarom heb ik de organisatie dit jaar opgepakt", vertelt Slob.

Intocht

Ze heeft contact gezocht met de speeltuinvereniging, die het kinderfeest tot 2014 organiseerde. Ze maakt deels gebruik van hun oude draaiboek en heeft ervoor gezorgd dat de Sint met zijn oude, vertrouwde Pieten naar Nieuwpoort komt.

De Sint zal zaterdag 12 november tussen 12:15 en 12:30 uur per boot arriveren op het Hooft. Daar heeft hij ongeveer een half uur om alle kinderen de hand te schudden. Muziekvereniging Kunst Na Arbeid zorgt voor Sinterklaasmuziek. Na de aankomst op Het Hooft gaat de muziekvereniging de Sint en Pieten en alle kinderen voor in een korte optocht naar Het Arsenaal.

Sinterklaasshow

In Het Arsenaal verzorgt Van Hoorne Entertainment vanaf 13:30 uur een 45 minuten durende Sinterklaasshow, genaamd 'Prutspiet is de Sint kwijt'. De show is bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar. De entree tot de show bedraagt 5 euro, dit is inclusief een mandarijntje, chocolademelk en een cadeautje. Er zijn 100 kaarten beschikbaar. De entreekaarten worden op vrijdag 4 en zaterdag 5 november verkocht bij de Spar.

Tevens verloot de Spar nog 50 extra kaarten onder haar klanten. Zij kunnen vanaf nu kassabonnen van aankopen ter waarde van minimaal 25 euro voorzien van naam en telefoonnummer deponeren in een bus. Op 29 oktober trekken Johan en Nancy van den Kieboom daar vijftig winnaars uit die een gratis entreekaart ontvangen.

De intocht wordt dit jaar bekostigd door de ondernemersvereniging Nieuwpoort-Langerak, met sponsoring van de Spar en Het Arsenaal. Tevens worden de opbrengsten van een enkele jaren geleden gehouden beachvolleybaltoernooi ingezet voor de intocht. Meer sponsoren zijn welkom en kunnen zich melden via 06-51698660. Slob overweegt om volgend jaar een Stichting Vrienden van Nieuwpoort-Langerak op te richten, die evenementen in de twee plaatsen financieel kan ondersteunen.