Twee rode kaarten funest voor SteDoCo

rijnsburg • In de eerste helft leek er voor SteDoCo geen vuiltje aan de lucht. Maar na een rode kaart voor aanvoerder Shelton Martis, de Rijnsburgse gelijkmaker en een rode prent voor Roy Weber kantelde de wedstrijd als een blad aan een boom. De negen dapper strijdende Alblasserwaarders dolven uiteindelijk met 4-1 het onderspit in de Bollenstreek.

"Tot de veertigste minuut was er niets aan de hand", analyseerde SteDoCo-trainer Virgil Breetveld na afloop. "Maar we schieten onszelf met deze nederlaag in de voet. We speelden, net als onze tegenstander, niet goed. Toch kwamen we na een halfuur spelen via Joran Schröder op voorsprong en had ik echt het gevoel dat we niet zouden verliezen. Bij een cornerbal werd Shelton Martis twee keer vastgepakt en naar beneden getrokken. Een penalty had in mijn ogen op zijn plaats geweest. Bij een derde overtreding rukte Shelton zich opnieuw vrij, maar in de ogen van de assistent-scheidsrechter met zijn elleboog. Ik moet de beelden terugzien of het een rode kaart of een strafschop was..."

Prullenbak

Breetveld wilde wisselen, maar was 'te laat'. Want tot overmaat van ramp kwam Rijnsburgse Boys direct op gelijke hoogte. Niet veel later mocht Roy Weber, na een forse overtreding, ook gaan douchen.

"We gooiden de wedstrijd in de prullenbak, in het vervolg was het alleen maar tegenhouden." Dat lukte SteDoCo tot elf minuten na de thee. Rijnsburgse Boys kwam op voorsprong en liep, ruim in overtal, uit naar 4-1.