• Ameide liep tegen de eerste nederlaag aan.
• Ameide liep tegen de eerste nederlaag aan. Foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

HSSC'61 haakt Ameide

hei- en boeicop • Een initiatiefloos Ameide slikte op Het Plein haar eerste nederlaag. Een fanatiek en zeer georganiseerd spelend HSSC'61 won met 1-0 en daarmee mocht Termei in haar handen knijpen.

In het eerste halfuur was er sprake van een ander wedstrijdbeeld. Het Termeise overwicht leverde echter geen noemenswaardige kansen op. De eerste serieuze doelpoging was er pas in de 37e minuut. Robin Tamming verspeelde op het drukke middenveld de bal en prompt werd Floris Kool de diepte ingestuurd. De aanvoerder van HSSC'61 stuitte op keeper Fabian den Hartog. De daaropvolgende cornerbal leverde de volgende Heicopse kans op. De sterk acterende linksback Ferry Uittenbogaard stuurde de bal met een strak schot richting doel. Een paar minuten later liet Jari Aantjes de kans voorbij gaan om de openingstreffer te maken.

Favoriet Ameide had wakker moeten schrikken. "Ik kan vandaag alleen Christian Bakker een dikke pluim geven. Verder zijn er vanuit mijn elftal weinig initiatieven getoond, waardoor er nauwelijks kansen zijn gecreëerd", baalde trainer Westerhout, die HSSC'61 een kwartier voor tijd op voorsprong zag komen. Ferry Uittenbogaard kopte zijn ploeg naar de verdiende driepunter.

"Ik merkte het donderdag al op de training", glom HSSC'61-trainer Marten Boverhof. "Ik geloof niet in toevalligheden. De instelling van afgelopen week beloofde veel goeds. Een welkome overwinning, want net als voorgaande jaren was onze start niet goed."