• De Zwerver leed de eerste nederlaag van het seizoen.
• De Zwerver leed de eerste nederlaag van het seizoen. Foto: Richard van Hoek

De Alblas: 0-3 op De Schans

kinderdijk • Geef De Zwerver-trainer Jan Verveer twee geroutineerde kwaliteitsspitsen als Chris Koremans en Richard van den Berg en zijn team zou moeiteloos meedraaien in de strijd om promotie.

Beide aanvallers spelen echter niet in een roodzwart tenue, maar in het roodgroen van De Alblas. Met Koremans en Van den Berg in je ploeg weet je dat je kansen krijgt én er altijd een moment plaatsvindt waarop de heren zich onderscheiden. In het duel met De Zwerver waren er precies acht (!) seconden gespeeld toen Van den Berg zo'n oprisping van klasse kreeg. Hij dreigde een schot te lossen en gaf de bal vervolgens 'achteloos' af op de aanstormende middenvelder Stefan Bakker, die genadeloos afdrukte: 0-1.

Strafschop

Ook de 0-2 was een op sluwheid gebaseerd doelpunt. Chris Koremans begon in de 61e minuut op de rand van het strafschopgebied aan een doelloos ogende solo, zag dat De Zwerver-verdediger Mark Kerkhoven spontaan op zijn kont viel na een kleine schijnbeweging en kwam oog in oog te staan met doelman Jorrin van Kleef (die na rust zijn geblesseerde collega Karsten de Graaf was komen vervangen). Terwijl Koremans zijn passeeractie inzette, trok de keeper aan de noodrem. Het leverde De Alblas een strafschop op die de verder flets opererende 'voetbalmeastro uit Zwijndrecht' simpel tot doelpunt promoveerde. Met de 0-2 was meteen alle spanning uit de wedstrijd. Jeffrey Gelderblom bepaalde de eindstand vervolgens op 0-3. "We gaan nu deel uitmaken van de subtop in 3C", stelde De Alblas-trainer Michel de Raad tevreden vast. "We willen in de top 5 eindigen. De Alblas ligt op schema."