• Een foto van één van de eerdere shows.
• Een foto van één van de eerdere shows. Foto: Aangeleverd

Speciale ponyshow op Paardenmarkt

ameide • De Bonte Shetlander Hoeve uit Arkel verzorgt woensdagavond 12 oktober tijdens de Paardenmarkt Ameide voor de eerste keer een show met Shetlanderpony's.

De pony's en hun jonge berijders rijden een carrousel én een heuse race. "We hebben deze show al op meerdere plekken uitgevoerd", vertelt Tamar, eigenaresse van De Bonte Shetlander Hoeve. "Bij de carrousel gaat het om figuren die de pony's gezamenlijk rijden, zoals voltes, gebroken lijnen en overgangen in draf en galop. Dat vraagt om echt teamwork van zowel de berijders als de pony's. We zijn al druk aan het oefenen. Het staat in het teken van de bekende film 'Frozen' met bijpassende muziek. Mijn twee dochters Ayla en Arwen rijden mee en alle ruiters hebben Anna- en Elsajurken aan." Bij de race komen zes pony's tegen elkaar uit. Tamar: "Dat kan nog best hard gaan; Shetlanders zijn pittige beestjes. Tegelijkertijd ziet het er heel koddig en vertederend uit, dus het zal voor het publiek zeker een mooi spektakel opleveren. Sowieso hebben deze pony's een nog hogere gunfactor dan 'gewone' paarden al hebben."

De Bonte Shetlander Hoeve richt zich op het leren omgaan, verzorgen en rijden op Shetlanderpony's, maar ook kinderfeestjes zijn er mogelijk. "Bij ons gaat het er om dat je plezier hebt mét de pony en dat alles op zijn tijd gaat", benadrukt Tamar. "Ook zijn we er voor kinderen met een PGB; we hebben genoeg ruimte, rust en dierenliefde voorhanden.Elk jaar worden er ook weer veulens geboren en jonge pony's beleerd onder de man en voor de wagen. " Info: www.debonteshetlanderhoeve.nl. Het programma van Paardenmarkt Ameide staat op www.paardenmarktameide.nl.